Mini Dam tot Damlopen

Wil jouw kind ook een keer de Dam tot Damloop beleven? Dat kan tijdens de Mini Dam tot Damloop, speciaal voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Start in Zaandam of Amsterdam-Noord en doe mee aan de korte of langere afstand. In Zaandam staan naar verwachting 3.500 kinderen aan de start. En ook in Amsterdam-Noord in het Molenwijkpark wordt er voor zo’n 1.000 kinderen een Mini Dam tot Damloop gehouden. 

Zaandam

Start de Mini Dam tot Damloop in Zaandam vanaf de Burcht en geniet na de finish op de Peperstraat van jouw medaille. Vergeet ook zeker niet naar het speciale kinderfeest te gaan met super leuke optredens en kinderactiviteiten. 

Er zijn drie afstanden:

  • 0,6 km (4 t/m 7 jaar)
  • 1,2 km (8 en 9 jaar)
  • 2,2 km (10 t/m 13 jaar)


Amsterdam-Noord

Ook in Amsterdam vindt er een Mini Dam tot Damloop plaats. De afdeling Sport van het stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert in samenwerking met Le Champion deze miniloop voor alle kinderen uit de omgeving Amsterdam-Noord. De start vindt plaats op het schoolplein van de Bonkelaar en de finish is bij het Cruijff Court in de Molenwijk. Na de finish kun je genieten van alle Damlopers die daarna langskomen. Dus blijf allemaal hangen en moedig ze aan!

Er zijn twee afstanden:

  • 1,0 km (4 t/m 7 jaar)
  • 1,8 km (8 t/m 13 jaar)


Loop een tikkie harder en maak kans op mooie prijzen
In de envelop met jouw startnummer die je thuisgestuurd krijgt via de post, vind je een kaart van Right To Play. Met deze kaart kun je geld ophalen. Vraag aan 10 mensen of ze jouw Mini Dam tot Damloop willen sponsoren met een euro. Denk aan opa’s, oma’s, papa’s, mama’s, of je beste vriend of vriendin. Plak deze euro’s goed vast op de kaart en lever de kaart in bij de Right To Play kraam op De Burcht (Zaandam) of op het schoolplein van de Bonkelaar (Amsterdam Noord). Bij inlevering van de kaart ontvang je een échte Right To Play aanvoerdersband. Met jouw 10 euro’s kunnen leeftijdsgenootjes 2,5 maand meedoen aan de sport- en speelprogramma’s van Right To Play. En als je meedoet, maak je kans op mooie prijzen!

Right To Play

Voor heel veel kinderen is het niet vanzelfsprekend om te sporten en te spelen. Omdat ze in armoede leven. Omdat ze gevlucht zijn voor oorlog. Of omdat ze zo beschadigd zijn, dat ze niet meer weten hoe. Daarom organiseert Right To Play wekelijks sport- en speelprogramma’s voor 1,9 miljoen kinderen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Een belangrijke missie vinden wij van Le Champion. Vandaar dat we Right To Play steunen via de Mini Dam tot Damloop. En dat betekent voor jou als deelnemer heel veel leuks! 
Mini Dam tot Damloop clinics

Kijk hier binnenkort voor actuele informatie

Wil je jouw kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op de Mini Dam tot Damloop? Leer dan alles over looptechniek en de warming-up tijdens de Mini Dam tot Damloop clinics. Klik op de bovenstaande button voor meer informatie. 
Kinderfeest op de Burcht


Na een onvergetelijke Mini Dam tot Damloop en een medaille om op school te laten zien, is het tijd voor het echte kinderfeest! Laat jouw kind(eren) genieten van sportieve activiteiten zoals tafelvoetbal, rennen over de stormbaan of dansen bij leuke kinderoptredens. Het programma volgt binnenkort!