Mini Dam tot Damloop Zaandam

Jaarlijks vindt in het centrum van Zaandam voor kinderen een Mini Dam tot Damloop plaats. De start is voor de finish van de grote Dam tot Damloop op zondag 17 september. Ruim 2.000 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar doen mee aan deze miniloop.
Er zijn drie afstanden:
  • 0,6 km (4 t/m 7 jaar)
  • 1,2 km (8 en 9 jaar)
  • 2,2 km (10 t/m 13 jaar)

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te lopen? Schrijf je dan voor € 5,- online in en ontvang jouw startnummer met je voornaam en tijdregistratie. De inschrijving is inclusief een unieke medaille en flesje drinken bij de finish. Daarnaast ontvang je in de week na het evenement ook online foto’s op de uitslagenpagina of in de Le Champion app!

Start

De start van de Mini Dam tot Damloop vindt plaats op de A.F. Savornin Lohmanstraat, vlakbij de Burcht. Kom voor de start eerst naar de Burcht, waar de gehele dag diverse festiviteiten zijn. Eén ervan is het ontvangst van de kinderen door de mascotte Dammie.

Starttijden

Let op! Alleen bij de groepen van 4 t/m 6 jaar en Heliomare is het toegestaan dat jouw ouders meelopen. Als je ouder bent, mogen jouw ouders je wel naar het startvak brengen. Ze kunnen daarna naar de finish lopen. Ze zijn daar ruim op tijd om je aan te moedigen.
Leeftijd Starttijd Afstand Vak Kleur
4 jaar 09.30 uur 0,6 km 1 Roze
5 jaar  09.40 uur 0,6 km 2 Blauw
6 jaar 09.50 uur 0,6 km 3 Geel
7 jaar  10.00 uur 0,6 km  4 Rood
Heliomare  10.00 uur 0,6 km 1
8 jaar  10.10 uur 1,2 km 5 Groen
9 jaar  10.20 uur 1,2 km  6 Zwart
10 t/m 13 jaar 10.30 uur 2,2 km 7 Wit

Parcours

De tijdslimiet voor de 0,6 km is 10 minuten, voor de 1,2 km 12 minuten en voor de 2,2 km 23 minuten. Alleen bij 4 t/m 6-jarigen is het toegestaan dat ouders meelopen. Als je ouder bent, mogen jouw ouders je wel naar het startvak brengen en je afzetten bij de ingang van het startvak. Ze kunnen daarna via de A.F. Savornin Lohmanstraat naar de finish lopen om jou aan te moedigen.

Finish

Na de finish op de Peperstraat, waar de grote Dam tot Damloop ook finisht, krijg je als herinnering een medaille en een flesje water. Daarna wordt je doorverwezen naar het verzamelpunt voor kinderen en ouders. Wil je jouw medaille personaliseren, klik dan hier. 

Kinderfeest 

Na een onvergetelijke Mini Dam tot Damloop en een medaille om op school te laten zien, is het tijd voor het echte kinderfeest! Laat jouw kind(eren) genieten van sportieve activiteiten zoals tafelvoetbal, rennen over de stormbaan of dansen bij leuke kinderoptredens. Het programma volgt binnenkort!

Kleurplatenwedstrijd

Wil jij ook kans maken op een van de mooie sportprijzen die wij mogen weggeven? Download dan hieronder de kleurplaat van Dammie, de mascotte van de Mini Dam tot Damloop. Kleur deze zo mooi mogelijk in en stuur de tekening voor 12 september op naar: Le Champion, Postbus 5029, 1802 TA Alkmaar. De prijswinnaars* worden bekendgemaakt op het podium tijdens het kinderfeest op zondag 17 september op de Burcht in Zaandam. Zorg dat je erbij bent! Er zijn diverse activiteiten, optredens van artiesten en misschien behoor jij wel tot een van de prijswinnaars! 

Download de kleurplaat

Aangepast sporten

De Mini Dam tot Damlopen zijn er speciaal voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. De loopjes over drie verschillende afstanden vinden plaats in het centrum van Zaandam. Iedereen jaar staan er zo’n 3.000 kinderen aan de start, waaronder een aantal kinderen met een fysieke beperking vanuit Revalidatiecentrum Heliomare.

Verzamelpunt kinderen en ouders
Het verzamelpunt voor kinderen en ouders bevindt zich in de Fransestraat, direct rechts na de finish op de Peperstraat. In dit afgesloten gebied kunnen jouw ouders je opwachten. Mocht je na de finish jouw vader of moeder niet kunnen vinden, meld je dan bij het meetingpoint, zodat we hen kunnen opbellen. Belangrijk is dan ook om het telefoonnummer van jouw ouders achterop het startnummer te schrijven.

*De beslissing van de jury is bindend. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.