Mini Dam tot Damloop Amsterdam-Noord

Ook in Amsterdam vindt er een Mini Dam tot Damloop op zondag 18 september plaats. De afdeling Sport van het stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert in samenwerking met Le Champion deze miniloop voor alle kinderen uit de omgeving Amsterdam-Noord. De start vindt plaats op het schoolplein van de Bonkelaar en de finish is bij het Cruijff Court in de Molenwijk. Na de finish kun je genieten van alle Damlopers die daarna langskomen. Dus blijf allemaal hangen en moedig ze aan!
Er zijn twee afstanden:
  • 1,0 km (4 t/m 7 jaar)
  • 1,8 km (8 t/m 13 jaar)

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te lopen?
De inschrijving voor de Mini Dam tot Damloop Amsterdam-Noord is gesloten. De inschrijving opent medio april 2023. 

Start

Om 9.10 uur begint de warming-up onder leiding van een streetdance docent. Dit gebeurt op het schoolplein van de Bonkelaar in de Molenwijk. Daarna gaan de kinderen in twee groepen van start.

Starttijden

Leeftijd
Starttijd
AfstandKleur
8 t/m 13 jaar09.30 uur1,8 kmFeloranje
4 t/m 7 jaar09.35 uur1,0 kmGifgroen

Let op! Alleen bij het startvak 4 t/m 7 jaar is het toegestaan dat jouw ouders meelopen. Als je ouder bent, mogen jouw ouders je wel naar het startvak brengen. Ze kunnen daarna naar de finish lopen. Ze zijn daar ruim op tijd om je aan te moedigen. 

Voor het lopen van de Mini Dam tot Damloop is er per afstand een limiet:
1,0 km | 15 minuten
1,8 km | 20 minuten

Parcours

De oudste groep maakt eerst een rondje om de flats Paltrok, Bovenkruier en Grondzeiler. Daarna vervolgen ze de route die ook de jongste groep loopt. Deze loopt via het fietspad naar het winkelcentrum, waarna het parcours van de grote Dam tot Damloop wordt gevolgd tot in het Molenwijkpark.

Finish

De finish is bij het Cruijff Court in de Molenwijk, waar alle deelnemers hun wel verdiende medaille en een presentje van het stadsdeel ontvangen.