Mini Dam tot Damloop Amsterdam-Noord

Ook in Amsterdam vindt er een Mini Dam tot Damloop op zondag 17 september plaats. De afdeling Sport van het stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert in samenwerking met Le Champion deze miniloop voor alle kinderen uit de omgeving Amsterdam-Noord. De start vindt plaats op het schoolplein van de Bonkelaar en de finish is bij het Cruijff Court in de Molenwijk. Na de finish kun je genieten van alle Damlopers die daarna langskomen. Dus blijf allemaal hangen en moedig ze aan!
Er zijn twee afstanden:
  • 1,0 km (4 t/m 7 jaar)
  • 1,8 km (8 t/m 13 jaar)

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te lopen? Schrijf je dan voor € 5,- online in en ontvang jouw startnummer met je voornaam en tijdregistratie. De inschrijving is inclusief een unieke medaille en flesje drinken bij de finish. Daarnaast ontvang je in de week na het evenement ook online foto’s op de uitslagenpagina of in de Le Champion app!

Start

Om 9.10 uur begint de warming-up onder leiding van een streetdance docent. Dit gebeurt op het schoolplein van de Bonkelaar in de Molenwijk. Daarna gaan de kinderen in twee groepen van start.

Starttijden

Leeftijd
Starttijd
AfstandKleur
8 t/m 13 jaar09.30 uur1,8 kmFeloranje
4 t/m 7 jaar09.35 uur1,0 kmGifgroen

Let op! Alleen bij het startvak 4 t/m 6 jaar is het toegestaan dat jouw ouders meelopen. Als je ouder bent, mogen jouw ouders je wel naar het startvak brengen. Ze kunnen daarna naar de finish lopen. Ze zijn daar ruim op tijd om je aan te moedigen. 

Voor het lopen van de Mini Dam tot Damloop is er per afstand een limiet:
1,0 km | 15 minuten
1,8 km | 20 minuten

Parcours

De oudste groep maakt eerst een rondje om de flats Paltrok, Bovenkruier en Grondzeiler. Daarna vervolgen ze de route die ook de jongste groep loopt. Deze loopt via het fietspad naar het winkelcentrum, waarna het parcours van de grote Dam tot Damloop wordt gevolgd tot in het Molenwijkpark.

Finish

De finish is bij het Cruijff Court in de Molenwijk, waar alle deelnemers hun wel verdiende medaille en een presentje van het stadsdeel ontvangen. 

Kleurplatenwedstrijd

Wil jij ook kans maken op een van de mooie sportprijzen die wij mogen weggeven? Download dan hieronder de kleurplaat van Dammie, de mascotte van de Mini Dam tot Damloop. Kleur deze zo mooi mogelijk in en stuur de tekening voor 12 september op naar: Le Champion, Postbus 5029, 1802 TA Alkmaar. Met de prijswinnaars* nemen wij na de Mini Dam tot Damloop contact op.

Download de kleurplaat

*De beslissing van de jury is bindend. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.