Training

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de Dam tot Damloop. Daarom organiseren diverse atletiekverenigingen trainingen speciaal gericht op de Dam tot Damloop. Hieronder meer informatie over deze trainingslopen.

Pre-Run Dam tot Damloop

De Pre-Run Dam tot Damloop mag niet ontbreken in je trainingsschema op weg naar de Dam tot Damloop. Er staan een 3.5 Engelse Mijl (5,6 km) en 7 Engelse Mijl (11,3 km) op het programma. Ideale afstanden ter voorbereiding op jouw Damloop by night en de Dam tot Damloop. De start en finish zal plaatsvinden op de Kalverringdijk langs de Zaan en het parcours van de Pre-Run gaat over de Zaanse Schans in Zaandam. Een unieke locatie waar eeuwenlange herinneringen liggen, houten gevels, knijpraampjes en lage deuren te zien zijn.

De datum van de Pre-Run Dam tot Damloop 2023 wordt later bekend gemaakt. 

Meer informatie

Runkeeper

Wil jij goed voorbereid aan de 5 of 10 Engelse Mijl beginnen, maak dan gebruik van Runkeeper: de premium hardloop-app van ASICS! Bereik je doel met gepersonaliseerde trainingsprogramma’s, virtuele coaching, workouts op maat en veel meer. Probeer Runkeeper Go nu 90 dagen gratis door je aan te melden voor OneASICS. Dan profiteer je bovendien van exclusieve voordelen van ASICS. Met Runkeeper ben je 100% startklaar voor de Damloop by night en/of Dam tot Damloop.

Meer informatie

Dam tot Dam arrangement AV-ATOS

Wil je dit jaar meedoen aan de Dam tot Damloop? Goed getraind bij de start en fit finishen? Kom dan trainen bij atletiekvereniging Atos uit Amsterdam-Noord. Jarenlang organiseren zij een Dam tot Damcursus met enthousiaste deelnemers. 

In het cursuspakket is naar keuze een startnummer voor de Dam tot Damloop inbegrepen. Tevens gratis deelname aan de 10 km van ‘De 30 van Amsterdam-Noord’.

De cursus bestaat uit een wekelijkse training op onze schitterende atletiekaccommodatie: loopscholing, conditieopbouw en intervaltrainingen. De trainingen staan onder leiding van ervaren trainers. Verder krijg je een trainingsschema en advies, waarbij de duur en intensiteit wordt aangepast aan jouw mogelijkheden.

Datum: woensdag 11 mei t/m woensdag 21 september (instappen is nog mogelijk!)

De kosten voor de cursus bedragen € 180,- (inclusief startnummer). Als je al een startnummer hebt betaal je € 150,-

Mocht je nog vragen hebben kun je een e-mail sturen naar dtdloopcursus@av-atos.nl 

De nieuwe data voor 2023 worden later bekend gemaakt. 

Meer informatie

Cursus Dam tot Damloop Phanos

Wil je goed voorbereid aan de start staan van de Dam tot Damloop (10 Engelse mijl)? Doe dan mee aan onze cursus, en train gedurende een half jaar onder leiding van gediplomeerde en ervaren hardlooptrainers. Om met succes deze cursus te kunnen volgen, moet je bij aanvang van de cursus 45 minuten kunnen hardlopen.

Voor de cursus geldt:

  • De gezamenlijke wekelijkse training vindt plaats op dinsdagavond in het Olympisch Stadion.
  • Start op dinsdag 7 mei. De laatste training is op dinsdag 24 september. Dan kun je met je trainingsgenoten nog even de ervaringen uitwisselen en nagenieten van de geleverde prestatie.
  • De kosten bedragen 175 euro (voor 25 gezamenlijke trainingen).
  • Voor de trainingen in het Olympisch Stadion geldt: als dat niet beschikbaar is vanwege andere activiteiten, wordt uitgeweken naar de inloopbaan achter het stadion, of naar het Amsterdamse Bos of Vondelpark.
  • De trainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing ter verbetering van je looptechniek en oefeningen, een intervalprogramma (korte of langere stukken hardlopen met pauzes) of een duurloop/testloop, en een cooling-down. Behalve aan het verbeteren van je hardloopconditie is er dan ook aandacht voor het verbeteren van je algemene fitheid. Naast de wekelijkse gezamenlijke training, wordt een schema gegeven voor de trainingen op eigen gelegenheid.
  • De trainingen duren ca. anderhalf uur.
  • Gemiste trainingen kun je inhalen op doordeweekse avonden of op zaterdagochtend bij een van de reguliere loopgroepen van Phanos (zie het overzicht van onze loopgroepen).
  • Inschrijven kan uitsluitend via het online-inschrijfformulier met eenmalige automatische incasso.


De nieuwe data voor 2023 worden later bekend gemaakt.

Meer informatie

Dam tot Dam arrangement A.V. Zaanland

De lente is begonnen en het blijft langer licht en je wilde nog iets aan je conditie doen toch ? Trek je “loopschoenen” aan en kom naar de baan van Atletiek Vereniging Zaanland want wij gaan weer van start met de training voor de Dam tot Damloop in het derde weekend van september. 

Menigeen herkent de Zaanstreek vast wel in september. Overal vlaggen, banners en reclame. Langzaam komt Zaanstad in de ban van de Dam tot Damloop. Die duizenden lopers die op zaterdagavond door een deel van Zaanstad lopen, of op zondag wanneer nog meer lopers de tocht door de IJtunnel maken, om door vele aangemoedigd de Dam in Zaanstad te bereiken om uiteindelijk in de Peperstraat te finishen.

Jij kunt daar als loper bij zijn
Dinsdag- en donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 10.30 uur. Naarmate de afstanden groter worden lopen wij vooral buiten de baan op mooie locaties als Castricum, Heemskerk, Wijk aan Zee, het Amsterdamse Bos, ’t Twiske etc. 

Je kunt ook een e-mail sturen naar: dtd@avzaanland.nl.

De nieuwe data voor 2023 worden later bekend gemaakt.

Meer informatie

Dam tot Damloop arrangement AV’23

Woon jij in Amsterdam-Oost, IJburg, Diemen of Duivendrecht en wil je een goede voorbereiding op de Dam tot Damloop, meld je dan aan voor de D2D-runningclinics van atletiekvereniging AV’23. 

De 13 clinics zijn elke zondagochtend van 10.00 tot 11.30 uur en maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur op onze atletiekbaan aan de Radioweg in de groene Watergraafsmeer. Gestart wordt met een korte kennismaking in ons clubhuis aan de Radioweg 89. Daarna gaan we naar buiten op onze “zachte” kunststofbaan met een warming-up en loopscholing. Het echte “werk” gebeurt meestal buiten de baan.

De trainingen worden gegeven door ervaren en AU-gediplomeerde hardlooptrainers. Hun advies: “Deze clinics zijn niet bedoeld voor beginnende of herstartende lopers. Als je de hele Dam tot Damloop wilt doen, zou je bij het begin van de clinics toch wel een uur achter elkaar moeten kunnen hardlopen. Het trainingseffect van onze clinics is dan optimaal.”

Als je nog geen startnummer hebt: aanmelding voor onze clinics verzekert je ook van een startnummer voor de 10EM Dam tot Damloop  en een bevoorrechte startpositie. Wie het eerst komt het eerst maalt. Ook als je al een startnummer hebt, kun je meedoen met onze clinics.

Kosten: € 95,= (zonder startnummer) of € 122,50 (met startnummer 10EM).

Let op! De nieuwe data voor 2022 worden later dit jaar bekend gemaakt. 
 

Meer informatie

Train mee met AVA

Voor velen is het een uitdaging om deze bijzondere loop van Amsterdam naar Zaandam een keer te volbrengen. Dit kan echter niet zomaar en vraagt een serieuze voorbereiding. Train daarom mee met atletiekvereniging Aalsmeer! Deze voorbereiding richt zich op de iets gevorderde hardloper, niet voor de echte beginners. Wij gaan ervan uit dat deelnemers aan deze trainingen reeds zonder problemen drie kwartier kunnen hardlopen.

De eerste training en kennismaking vindt plaats op zondag 24 juni om 9.00 uur op de atletiekbaan aan de Sportlaan 43a te Aalsmeer. Daarna worden wekelijks op dezelfde tijd duurlopen gestart vanaf de parkeerplaats bij de camping van het Amsterdamse bos. Er wordt in meerdere tempo groepen gelopen. De duurlopen worden uitgebreid totdat alle deelnemers in staat zijn om de Dam tot Damloop met succes te volbrengen. Enthousiast?

De nieuwe data voor 2023 worden later bekend gemaakt.

Meer informatie

Train mee met Running Holland

We organiseren cursussen voor de Dam tot Damloop op 8 locaties. Zowel op IJburg, in het Oosterpark, Amsterdamse Bos, Vondelpark, Westerpark, Noorderpark, Langs de Amstel, op IJburg en in Overveen bij ingang Koevlak.

Deze cursussen worden aangeboden op 4 verschillende niveaus. De start van de cursussen is vanaf de week 14-19 juni.

Meer informatie