• Inschrijving 30e jubileumeditie Dam tot Damloop 5 april van start

Inschrijving 30e jubileumeditie Dam tot Damloop 5 april van start

De inschrijving voor de 30e Dam tot Damloop gaat op zaterdag 5 april van start. Businesslopers en goede doelen kunnen inschrijven vanaf 9.00 uur. De individuele inschrijving voor de 10 Engelse Mijl start om 12.00 uur en de individuele inschrijving voor de Damloop by night om 15.00 uur. De individuele inschrijving van de Damloop by night start later dan die van de 10 Engelse Mijl, zodat lopers die zich voor beide onderdelen willen inschrijven dit makkelijk kunnen doen.Verwacht wordt dat de startbewijzen voor de 10 Engelse Mijl binnen enkele uren uitverkocht zijn.

Om de belasting van de website en het inschrijfsysteem op 5 april zo veel mogelijk te beperken, wordt voor de individuele inschrijving gebruikt gemaakt van een virtuele wachtrij.

Hoe werkt de wachtrij?
Als je op zaterdag 5 april naar www.damloop.nl gaat, kom je op een inschrijfpagina terecht. Wil je inschrijven voor de individuele 10 Engelse Mijl, dan kun je vanaf 11.30 uur in de wachtrij gaan staan. Als je wilt inschrijven voor de individuele Damloop by night 4 Engelse Mijl, dan kun je vanaf 14.30 uur plaatsnemen in de wachtrij.

1. Om 12.00 uur (10 Engelse Mijl) of 15.00 uur (Damloop by night 4 Engelse Mijl) krijgen alle deelnemers, die zich tot dat moment in de wachtrij bevinden, een willekeurig wachtrij nummer toegewezen.
2. Neem je na 12.00 of 15.00 uur plaats in de wachtrij, dan sluit je achter in de rij aan.
3. Het heeft geen zin om de pagina te verversen, want je houdt hetzelfde wachtrij nummer (dit geldt niet indien je een instelling gebruikt waardoor jouw browser geen cookies opslaat).
4. Indien je per ongeluk jouw browser afsluit, kom je ook terug op dezelfde plaats in de wachtrij (ook dit geldt niet indien je een instelling gebruikt waardoor jouw browser geen cookies opslaat).

Wachttijd
1. Op basis van het totaal aantal personen en de snelheid waarmee de inschrijvingen worden afgerond, wordt de te verwachten tijd berekend dat je naar de inschrijfpagina zal worden doorgestuurd.
2. Zodra je aan de beurt bent, wordt de inschrijfpagina automatisch geladen.
3. Je hebt dan 10 minuten om jouw inschrijving en betaling te voltooien. Ben je te laat, dan moet je opnieuw in de wachtrij plaatsnemen.
4. Na voltooiing van jouw inschrijving verlaat je de wachtrij en ontvang je een bevestigingsemail.

Wanneer ben ik zeker van deelname?
1. Een plaats in de wachtrij geeft geen enkele zekerheid dat je kunt meedoen aan de Dam tot Damloop.
2. Je bent pas zeker van deelname als je de inschrijvingsprocedure hebt afgerond en de betaling heeft plaatsgevonden.
3. Het kan dus zijn dat tijdens jouw inschrijving het maximum aantal deelnemers wordt bereikt en je jouw inschrijving niet kunt voltooien. Je hebt dan geen recht op deelname.

Persoonlijke inschrijving
De inschrijving is persoonlijk. Dit houdt in dat je per plaats in de wachtrij maar één inschrijving kunt doen! Wil je meerdere personen inschrijven, dan dien je jezelf meerdere keren op verschillende computers aan te melden in de wachtrij. Of je ook echt meer deelnemers kunt inschrijven, hangt af van de plek in de wachtrij.

Betaalwijze
Als je inschrijft, kun je op de volgende manieren betalen:

1. Betalen met iDEAL
Simpel, snel en het inschrijfgeld staat direct op onze rekening bijgeschreven. Deelname is daarna gegarandeerd. Voorwaarde is dat je beschikt over een pakket voor internet bankieren van je bank en dat je op het moment dat je online inschrijft de toegangscodes voor internet bankieren bij de hand hebt.

2. Betalen met creditcard
Je kunt ook betalen met een creditcard. Matercard, Visa en American Expres worden geaccepteerd.

Eenmalige machtiging
Vanaf 15 januari 2014 is het niet meer mogelijk bij je inschrijving te kiezen voor betaling per eenmalige machtiging.

Inschrijving Le Champion leden
Leden van Le Champion konden tussen 10 en 30 maart gebruik maken van een gegarandeerde inschrijvingstermijn. Ruim 3.800 leden hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Vanaf vandaag is deze startgarantie komen te vervallen en kunnen leden van Le Champion alleen nog via de reguliere inschrijving op 5 april aan een startnummer komen.

Inschrijving Mini Dam tot Damlopen
Het wordt aangeraden om inschrijvingen voor de Mini Dam tot Damlopen pas vanaf maandag 7 april te doen. Inschrijven voor dit onderdeel is namelijk mogelijk t/m 24 augustus 2014. De inschrijving sluit eerder als het maximum aantal deelnemers is bereikt, maar de verwachting is dat dit voor de Mini Dam tot Damlopen niet het geval zal zijn.

Tijdslimieten
Zaterdag 20 september
Damloop by night 4 Engelse Mijl – limiet 70 minuten
Zondag 21 september
Mini Dam tot Damloop Zaandam 0,6 km – limiet 10 minuten
Mini Dam tot Damloop Molenwijk 1,8 km – limiet 25 minuten
Mini Dam tot Damloop Zaandam 2,2 km – limiet 25 minuten
Mini Dam tot Damloop Molenwijk 1,0 km – limiet 15 minuten
10 Engelse Mijl wedstrijd, business en recreatie – limiet 130 minuten