• Mini Dam tot Damloop Amsterdam-Noord

Mini Dam tot Damloop Amsterdam-Noord

Helaas gaat de Mini Dam tot Damloop in Amsterdam-Noord dit jaar niet door i.v.m. het coronavirus.

Ook in Amsterdam vindt er een Mini Dam tot Damloop plaats. De afdeling Sport van het stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert in samenwerking met Le Champion deze miniloop voor alle kinderen uit de omgeving Amsterdam-Noord. De start vindt plaats op het schoolplein van de Bonkelaar en de finish is bij het Cruijff Court in de Molenwijk. Na de finish kun je genieten van alle Damlopers die daarna langskomen. Dus blijf allemaal hangen en moedig ze aan!

Er zijn twee afstanden:

  • 1,0 km (4 t/m 7 jaar)
  • 1,8 km (8 t/m 13 jaar)

Start

Om 9.10 uur begint de warming-up onder leiding van een streetdance docent. Dit gebeurt op het schoolplein van de Bonkelaar in de Molenwijk. Daarna gaan de kinderen in twee groepen van start.

Starttijden

LeeftijdStarttijdAfstandKleur
8 t/m 13 jaar09.30 uur1,8 kmFeloranje
4 t/m 7 jaar09.35 uur1,0 km Gifgroen

Voor het lopen van de Mini Dam tot Damloop is er per afstand een limiet:
– 1,0 km 15 minuten
– 1,8 km 20 minuten 

Let op! Alleen bij het startvak 4 t/m 7 jaar is het toegestaan dat jouw ouders meelopen. Als je ouder bent, mogen jouw ouders je wel naar het startvak brengen. Ze kunnen daarna naar de finish lopen. Ze zijn daar ruim op tijd om je aan te moedigen. 

Parcours

De oudste groep maakt eerst een rondje om de flats Paltrok, Bovenkruier en Grondzeiler. Daarna vervolgen ze de route die ook de jongste groep loopt. Deze loopt via het fietspad naar het winkelcentrum, waarna het parcours van de grote Dam tot Damloop wordt gevolgd tot in het Molenwijkpark.

Finish

De finish is bij het Cruijff Court in de Molenwijk, waar alle deelnemers hun wel verdiende medaille en een presentje van het stadsdeel ontvangen. 

Goede doel: Right To Play

Loop de Mini Dam tot Damloop voor Right To Play
Voor heel veel kinderen is het niet vanzelfsprekend om te sporten en te spelen. Daarom organiseert internationale organisatie Right To Play wekelijks sport- en speelprogramma’s voor 1,9 miljoen kinderen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Een belangrijke missie vinden wij van Le Champion. Vandaar dat we Right To Play steunen via de Mini Dam tot Damloop. En dat betekent voor jou als deelnemer veel leuks!

Loop een tikkie harder en maak kans op mooie prijzen
In jouw starterspakket die je thuisgestuurd krijgt via de post, vind je een kaart van Right To Play. Met deze kaart kun je geld ophalen. Vraag aan 10 mensen of ze jouw Mini Dam tot Damloop willen sponsoren met een euro. Denk aan opa’s, oma’s, papa’s, mama’s, of je beste vriend of vriendin. Plak deze euro’s goed vast op de kaart en lever de kaart in bij de Right To Play kraam op het schoolplein van de Bonkelaar. Met jouw 10 euro’s kunnen leeftijdsgenootjes 2,5 maand meedoen aan de sport- en speelprogramma’s van Right To Play. Als je meedoet, maak je kans op mooie prijzen! Meer weten over Right To Play? Ga naar www.righttoplay.nl