• Meer info

Meer info

Historie

Het kwam op als een 'wilde' gedachte, maar het was een gouden idee: het organiseren van een hardloopwedstrijd door de IJtunnel tussen de 'Dammen' van Zaandam en Amsterdam. Bedenker: Cees Lansbergen van Le Champion in 1981. Bekijk het volledige verhaal hoe de Dam tot Damloop tot stand is gekomen.

Sportvoeding

Op zoek naar de beste sportvoeding? Isostar is één van de sportmerken met een uitgebreid assortiment voor iedereen die op zoek is naar producten aangepast aan de specifieke behoeftes van jouw lichaam. Zo zijn er voedingsmiddelen die je gebruikt voor, tijdens en na de training of wedstrijd. Bekijk hier alle Isostar producten, die jou kunnen helpen met betere prestaties.

Verzorging

Le Champion streeft naar optimale verzorging tijdens de Dam tot Damloop. Een goede voorbereiding op het evenement is echter minstens zo belangrijk om verantwoord deel te nemen aan de Dam tot Damloop. Kijk hier voor informatie over een verantwoorde voorbereiding.

Verzorging deelnemers
Deelnemers aan de 10 Engelse Mijl krijgen onderweg de volgende verzorging:

 • Start: wateruitgifte;
 • 5 km: bekertje Isostar en wateruitgifte;
 • 8,5 km: fruit (Food Center Amsterdam);
 • 9 km: wateruitgifte;
 • 11 km: bekertje Isostar en wateruitgifte;
 • 14 km: wateruitgifte, sponzen;
 • Finish: flesje Isostar en wateruitgifte.

Medische begeleiding
De medische begeleiding is in handen van de GHOR, het Rode Kruis en de Sportartsen Groep. Bij de medische verzorging wordt dit jaar ingezet:

 • 170 medewerkers van het Rode Kruis;
 • een compleet ingericht noodhospitaal bij de finish;
 • 35 posten onderweg met op 20 plaatsen AED;
 • compleet radiocommunicatiecentrum voor de ondersteuning;
 • 4-5 ambulances.

Belangrijk! Wij verzoeken je in verband met eventuele ongevallen achter op je startnummer je naam, adres en telefoonnummer te vermelden dat op de dag van het evenement bereikbaar is. Wil je hier beslist aan denken?

Inzet AED's
De Atletiekunie is op grootschalige wijze gestart met de inzet van AED’s (ofwel de Automatische Externe Defibrillator) bij middelgrote tot grote hardloopevenementen. Gebleken is dat de drempel om te starten met hardlopen steeds lager is komen te liggen. Hardlopen is een erkend middel om gezond en fit door het leven te gaan. In samenwerking met Procardio (www.procardio.nl de leverancier van de AED’s ) kan de Atletiekunie AED’s ter beschikking stellen voor dit loopevenement. Hierdoor kunnen risico’s op overlijden ten gevolge van hartstilstand tijdens het uitoefenen van de (hardloop)sport tijdens een loopevenement worden beperkt.

Crisiscentrum
Vlak achter de finish staat een crisiscentrum. Je mag dit centrum alleen raadplegen als je familie of vrienden langdurig kwijt bent en vermoedt dat ze medische problemen hebben gekregen. Dit centrum is er dus niet voor vragen over uitslagen, busvervoer en dergelijke.

Massage
Vóór en na de Dam tot Damloop kunnen deelnemers gemasseerd worden in het Dam tot Dam Park. Businesslopers kunnen ook terecht in de verkleedtent in het Dam tot Dam Park. Een massage duurt gemiddeld 20 minuten. De gemiddelde wachttijd is 45 minuten. Je wordt verzocht een handdoek mee te nemen. De massage wordt verzorgd door het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).

Statistieken

Wil je de statistieken van eerdere jaren bekijken? Klik dan hier.