Nieuws /

Lichtjesspektakel tijdens vijfde editie Damloop by night

Vanavond vond de vijfde editie van de Damloop by night plaats. Aan de start van het avondonderdeel van de Dam tot Damloop stonden 13.500 hardlopers.

Het feest begon al in de startvakken, waar een spetterende warming-up werd gegeven. Gekleed in de zwarte ASICS Runningshirts werd vervolgens begonnen aan de 5 Engelse Mijl (8 km). Op het ritme van de opzwepende beats en langs een magisch verlicht parcours was het, ondanks de regen, alleen maar genieten voor de deelnemers. Ook de inwoners van Zaandam hadden langs de route weer groots uitgepakt. De huizen waren versierd en overal was muziek te horen. Daarnaast waren er op het water te gekke lichtacts te zien.

Het oplichtende lint van lopers finishte dit jaar op de Peperstraat, waar morgen ook de finish van de ‘grote’ Dam tot Damloop is. De swingende cooling down was in het Dam tot Dam Park, waar met vrienden en vriendinnen werd geproost op de prestaties.

Check voor een sfeerverslag onze Facebook pagina en Instagram Stories.

Nu op naar morgen! Dan staat het hoofdonderdeel van de Dam tot Damloop op het programma, de 10 Engelse Mijl van Amsterdam naar Zaandam met 46.000 hardlopers. Ook doen er morgen zo’n 4.000 kinderen mee aan de Mini Dam tot Damlopen.

Let op! Probeer in verband met de verwachte regen in de startvakken tot de start zo droog mogelijk te blijven met een poncho of vuilniszak en trek na de finish zo snel mogelijk weer droge kleding aan, zodat je niet te veel afkoelt.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief