Inschrijven met een goed doel

De doelstelling is om zoveel mogelijk verschillende goede doelen actief bij de Dam tot Damloop te betrekken. Le Champion biedt goede doelen de kans om zich met teams aan te melden voor de Dam tot Damloop of Damloop by night.

Tarieven

De goede doelenteams ontvangen € 50,- korting per team t.o.v. de tarieven die reguliere businessloop teams betalen. 
Belangrijke informatie over de inschrijfprocedure
 • Betaling is mogelijk via iDEAL, Credit card, Bank transfer en SOFORT Banking (factuur). 
 • Na inschrijving ontvang je per e-mail een bevestiging, via jouw persoonlijke dashboard kun je tickets toewijzen aan deelnemers; 
 • De gegevens van de deelnemers hoef je dus niet paraat te hebben bij de inschrijving, je kunt de tickets in eerste instantie aan 'mijzelf' toewijzen;
 • Prijzen in het inschrijfsysteem zijn incl. BTW.

Staffelkorting

Organisaties die meerdere goede doelen teams afnemen, belonen wij met een korting. Hoe meer teams, hoe hoger de korting! De staffelkorting geldt ook wanneer je teams voor verschillende categorieën en afstanden met elkaar combineert.
Bij afname van 5 t/m 9 teams = 5% korting
Bij afname van 10 t/m 14 teams = 10% korting
Bij afname van 15 teams of meer = 15% korting

Clubcardhouders 

 • Gold clubcard (beschikbaar voor 6 goede doelen)
 • Silver clubcard (beschikbaar voor 12 goede doelen)
 • Bronze clubcard (beschikbaar voor 24 goede doelen)

De goede doelen kunnen de startplaatsen in deze teams ter beschikking stellen aan lopers die voor het goede doel willen deelnemen aan de Dam tot Damloop. Als voorwaarde voor deelname in een goede doelen team kan het goede doel een minimum grens stellen aan het sponsorgeld dat op gehaald moet worden. Elk goed doel is vrij deze minimum grens te bepalen. We raden echter aan deze grens niet te hoog te stellen, zodat het lopen voor het goede doel laagdrempelig blijft. De goede doelen regelen zelf de inschrijving van de teams (zelfde principe als bij businessloop) en haar deelnemers. Ook regelen zij zelf de incasso van de sponsorgelden, die de deelnemers bij elkaar lopen. Goede doelen schrijven daarvoor eerst de teams in en kunnen via het persoonlijke dashboard deelnemers toewijzen.

Voordelen clubcard
Zekerheid van startnummers voor een periode van maximaal 3 jaar, voordelige tarieven, vergroting van de naamsbekendheid van het goede doel en een gunstige startpositie. De clubcards zijn t/m 2022 niet beschikbaar. 

De goede doelen clubcard houders hebben de volgende voordelen: 
 • Informatie en logo op de website, waarbij deelnemers ook via deze weg zich kunnen aanmelden
 • Verwijzing naar goede doelen in nieuwsbrieven, programmaboekje, persberichten en de eventapp
 • Mogelijkheid tot het plaatsen van een kraam bij de Charity Zone 
 • Mogelijkheid tot aanleveren bekende Nederlander voor starschot

Ben je enthousiast en wil je nog meer informatie over de clubcard? Stuur dan een e-mail naar businessloop@lechampion.nl

Heb je wat tips nodig voor jouw goede doelen werving of ben je benieuwd wat wij je aanraden, kijk dan eens in onze promotietoolkit voor de goede doelen en fondsenwerving. 

Promotietoolkit Dam tot Damloop goede doelen
     Toolkit Fondsenwerving

Teamkleding
Daarnaast bestaat de mogelijkheid om bij inschrijving extra ASICS Dam tot Damloop Runningshirts te bestellen. Alle deelnemers die voor een goed doel lopen, kunnen shirts dragen met promotie van het betreffende goede doel. Op deze manier krijgt het goede doel extra exposure en zijn de lopers herkenbaar voor het publiek. Mocht je interesse hebben in een speciaal shirt voor jouw goede doel, kun je informatie vinden bij Run2Day via www.run2day.nl/teamkleding. Natuurlijk is het ook mogelijk om een email te sturen naar teamkleding@run2day.nl.