Inleiding

Op zondag 22 september 2019 kunnen 50.000 hardlopers meedoen aan de 35e editie van de Dam tot Damloop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. De afstand is 10 Engelse Mijl, waaraan ook elk jaar een aantal wereldtoppers meedoet. Daarnaast worden in Zaandam en Amsterdam-Noord de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd.

Een dag eerder, op zaterdagavond 21 september, vindt de Damloop by night plaats. Maximaal 15.000 lopers kunnen meedoen aan deze 5 Engelse Mijl (8 km) door de verlichte straten van Zaandam. Het avondonderdeel van Nederlands grootste hardloopevenement is met name aantrekkelijk voor beginnende hardlopers, maar is ook prima geschikt als warming-up loop voor de 10 Engelse Mijl op zondag of wedstrijdlopers die zich meer hebben toegelegd op kortere afstanden. Het parcours doet onder andere de Burcht, Zuiddijk en het waterrijke gebied rondom de Voorzaan aan.

De evenementen zijn onderdeel van het Dam tot Dam Weekend, dat met 87.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland is. Le Champion organiseert op zaterdag 21 september ook de Dam tot Dam Wandeltocht voor 16.000 wandelaars. Een dag later vindt de Dam tot Dam FietsClassic plaats met maximaal 6.000 fietsers.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief