Sportmassage

NGS-masseurs staan klaar om jou weer fit op te laten staan!

Normaal gesproken zouden er masseurs na de finish klaar staan om jou te voorzien van een herstelbevorderende massage.

Helaas dit jaar niet, maar niet getreurd! Vanuit het hele land staan NGS-masseurs vanuit hun eigen praktijk klaar om jou na afloop van een dag te masseren. Maak vandaag dus nog een afspraak bij jou in de buurt! Je vindt adressen op www.vindeenmasseur.nl.

Waarom een sportmassage?
Wetenschappelijk onderzoek* toont aan dat een sportmassage zorgt voor een vermindering van verlate spierpijn, ook wel ‘ delayed onset muscle soreness (DOMS)’ genoemd. Dit is spierpijn en stijfheid die 24-72 uur na inspanning optreedt. Je verschijnt dus weer fit op je werk en bent klaar voor je volgende prestatie!

Wist je dat?!

  • Een massage je slaap verbetert? Je staat de volgende dag dus weer uitgerust aan de start!
  • Een massage je humeur verbetert? Fluitend loop je de Alternatieve Vierdaagse uit!
  • Een massage zorgt voor een betere weerstand.

Vind een masseur bij jou in de buurt.
In Nederland mag iedereen zich sportmasseur noemen. Om er zeker van te zijn dat je een sportmasseur met de juiste kennis en vaardigheden bezoekt ga je naar een sportmasseur met een geldige licentie van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).

Het NGS is met 5.000 leden de grootste branche-organisatie voor masseurs. Het NGS geeft o.a. licenties uit die het bewijs zijn van de bekwaam- en bevoegdheid van de masseur.
Om de licentie geldig te houden moet een masseur zich blijven scholen.

Op www.vindeenmasseur.nl vind je adressen van masseurs met een geldige NGS-licentie bij jou in de buurt.

*BMJ Open Sport Exerc Med: first published as 10.1136/bmjsem-2019-000614 on 7 May 2020. Holly Louisa Davis, Samer Alabed, Timothy James Ainsley Chico