Aangepast sporten

Wij geven graag iedereen een onvergetelijke Damloop ervaring. En met iedereen, bedoelen we ook écht iedereen! Tijdens het Dam tot Dam Weekend staan er daarom ook twee onderdelen voor sporters met een beperking op het programma: de Damloop by night en de Mini Dam tot Damlopen.

Damloop by night

Wheelers kunnen op de avond voor de ‘grote’ Dam tot Damloop meedoen aan de Damloop by night 5 Engelse Mijl. Samen met 15.000 hardlopers leg je dan een parcours van 8 km af. In de gezelligste straten van Zaandam kom je onderweg te gekke licht-acts tegen. En de opzwepende muziek geeft je een extra boost om deze 8 km te voltooien. De finish is in de Peperstraat, waar een dag later ook de deelnemers aan de 10 Engelse Mijl finishen. In het Dam tot Dam Park kun je samen met duizenden andere deelnemers proosten op je prestatie.

  • Inschrijftarief € 29,50 inclusief ASICS Runningshirt;
  • Dit onderdeel is er voor wheelers (geen handbikers);
  • De start is om 19.10 uur;
  • De tijdslimiet om de 8 km te voltooien, is vastgesteld op 55 minuten;
  • Voor de eerste man en eerste vrouw zijn er prijzen beschikbaar, deze worden direct na de finish uitgereikt.

 

Mini Dam tot Damlopen

De Mini Dam tot Damlopen zijn er speciaal voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. De loopjes over drie verschillende afstanden vinden plaats in het centrum van Zaandam. Iedereen jaar staan er zo’n 3.000 kinderen aan de start, waaronder een aantal kinderen met een fysieke beperking vanuit Revalidatiecentrum Heliomare.