Dam tot Damloop

De hoofdafstand tijdens de Dam tot Damloop is de 10 Engelse Mijl, een 16,1 km lang parcours tussen Amsterdam en Zaandam.

Parcours

De 10 Engelse Mijl start op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Daarna volgt direct de doorkomst door de IJtunnel, deze verbinding tussen het centrum en Amsterdam-Noord is alleen tijdens de Dam tot Damloop opengesteld voor hardlopers. Echt gezellig wordt het vanaf de Buiksloterdijk. De enthousiaste bewoners van de Landsmeerderdijk, Kadoelenweg, Stoombootweg en Appelweg staan klaar om je aan te moedigen. Na het Molenwijkpark ga je via het fietspad van de Verlengde Stellingweg naar de Noorder IJ- en Zeedijk in Zaandam, waar het parcours via de altijd gezellige Zuiddijk en de Dam naar de finish op de Peperstraat leidt.

Klik hier voor meer informatie over het parcours

Start

Startvakken
Op de Prins Hendrikkade zijn vijf startvakken ingedeeld. Elk startvak is vanaf 20 minuten voor de starttijd geopend. Op borden bij de toegangsfuiken is duidelijk met kleuren en nummers aangegeven welke startnummers tot het betreffende vak behoren. De startvakken van de recreatieloop worden ingedeeld op basis van de opgegeven streeftijd. Uiterlijk 10 minuten voor de start dient elke loper in het startvak aanwezig te zijn. De vakken worden meerdere malen voor een startgroep gebruikt. Let op! Het is niet toegestaan in een eerdere startgroep te starten. Later starten is wel mogelijk.

Starttijden
Dit zijn de starttijden voor de editie 2019.

Starttijden Dam tot Damloop 2019
Klik hier

Kleding

Kledinginname
Samen met het startnummer ontvang je een speciale plastic draagtas en kledingsticker, die gebruikt dienen te worden voor de afgifte van kleding in Amsterdam. Na het vullen van de tas plak je vervolgens de bijgevoegde sticker, die overeenkomt met jouw startnummer, in het speciaal hiervoor aangegeven vlak op de tas. Zorg dat je tas dicht is! Je kunt de plastic draagtas daarna inleveren bij de PostNL trailer, die overeenkomt met jouw startnummerserie. Deze PostNL trailers staan op het busstation aan de IJ-zijde van Amsterdam Centraal. Kom je vanaf de stad kant? Maak dan gebruik van de twee passages aan de buitenzijde van het station (IJpassage en Amstelpassage) om bij het busplatform te komen. Houd rekening met de op de sticker vermelde eindtijd van inleveren.

Het is niet mogelijk om kleding in/nabij de startvakken achter te laten. Verder worden alleen de door de organisatie verstrekte plastic draagtassen ingenomen. Sporttassen en rugtassen passen hier niet in en worden dus ook niet meegenomen. Deze dien je in Sporthal De Struijck of als businessloper in de kledingtent in het Dam tot Dam Park achter te laten.

Let op! De inname, het vervoer en uitgifte van kleding is op eigen risico, wat ook geldt voor het achterlaten van kleding en tassen in de kleedaccommodaties.

Kledinguitgifte
Ongeveer 150 meter achter de finish, op de route naar het Dam tot Dam Park, kun je de in Amsterdam ingeleverde kledingtassen weer ophalen. Deze tassen liggen daar gesorteerd op startnummervolgorde, waarbij de laagste nummers het dichtst bij de finish liggen en de hoogste nummers het dichtst bij het Dam tot Dam Park. Kleding kan worden opgehaald tot 17.15 uur. Tip! Het is zonde om de ontvangen kledingtas weg te gooien. De tas is prima herbruikbaar en zo ben je bovendien duurzaam bezig. Wil je de tas toch weggooien? Doe dit dan bij het plastic afval. 

Kleedruimte
Kleedruimte is alléén aanwezig in Zaandam in Sporthal De Struijck, vlakbij het Dam tot Dam Park. Er is geen douchegelegenheid. Je kunt hier ook (beperkt) tassen achterlaten. Deelnemers aan de Businessloop kunnen hun kleding kwijt in de verkleedtent in het Dam tot Dam Park.

Finish

De finish is op de Peperstraat in Zaandam. Door de BibTag wordt jouw eindtijd geregistreerd bij het passeren van de chipmatten. Zoek bij de finish zoveel mogelijk de zijkanten op, hier is het minder druk. Na de finish ontvang je een flesje Isostar en een medaille. Ook kun je hier water drinken. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen richting de kledinguitgifte.

Wedstrijd

Bij de wedstrijdloop 10 Engelse Mijl zijn prijzen te winnen in de categorieën: mannen senioren, vrouwen prominenten, vrouwen senioren, master M35, M40, M45, M50, M55, M60, M65, M70, M75, V35, V40, V45, V50, V55, V60, V65 en V70.

Klik hier voor meer informatie over de wedstrijdloop.

Dam tot Damloop - Finish