Verzorging

Le Champion streeft naar optimale verzorging tijdens de Damloop by night. Een goede voorbereiding op het evenement is echter minstens zo belangrijk om verantwoord deel te nemen aan de 5 Engelse Mijl. Kijk hier voor informatie over een verantwoorde voorbereiding.

Verzorging deelnemers
Deelnemers aan de Damloop by night krijgen onderweg de volgende verzorging:

  • 4,5 km: wateruitgifte;
  • Finish: flesjes Isostar, Sultana en wateruitgifte.

Medische begeleiding
De medische begeleiding is in handen van de GHOR, het Rode Kruis en de Sportartsen Groep. Bij de medische verzorging wordt dit jaar ingezet:

  • 170 medewerkers van het Rode Kruis;
  • één compleet ingericht noodhospitaal bij de finish;
  • 35 posten onderweg met op 20 plaatsen een AED;
  • compleet radiocommunicatiecentrum voor de ondersteuning;
  • 4-5 ambulances.

GHOR en Rode Kruis verzoeken je in verband met eventuele ongevallen achter op je startnummer je naam, adres en telefoonnummer te vermelden dat op de dag van het evenement bereikbaar is. Wil je hier beslist aan denken?

FysioHolland
FysioHolland staat tijdens de Dam tot Damloop (alleen op zondag) voor jou klaar met een groep gespecialiseerde hardloopfysiotherapeuten. Heb je een blessure opgelopen? Kom dan langs bij één van de fysiotherapeuten in het Dam tot Dam Park.

Gevonden voorwerpen
Ben je tijdens het evenement iets kwijtgeraakt? Stuur dan een e-mail naar helpdesk@lechampion.nl. Vermeld in de e-mail met een duidelijke omschrijving je verloren item(s) en je contactgegevens.

Inzet AED’s
De Atletiekunie is op grootschalige wijze gestart met de inzet van AED’s (ofwel de Automatische Externe Defibrillator) bij middelgrote tot grote hardloopevenementen. Gebleken is dat de drempel om te starten met hardlopen steeds lager is komen te liggen. Hardlopen is een erkend middel om gezond en fit door het leven te gaan. In samenwerking met Procardio (www.procardio.nl de leverancier van de AED’s ) kan de Atletiekunie AED’s ter beschikking stellen voor dit loopevenement. Hierdoor kunnen risico’s op overlijden ten gevolge van hartstilstand tijdens het uitoefenen van de (hardloop)sport tijdens een loopevenement worden beperkt

Crisiscentrum
Vlak achter de finish staat een crisiscentrum. Je mag dit centrum alleen raadplegen als je familie of vrienden langdurig kwijt bent en vermoedt dat ze medische problemen hebben gekregen. Dit centrum is er dus niet voor vragen over uitslagen, busvervoer en dergelijke.

Massage
NGS_nieuw200x50Voor en na de Damloop by night kunnen deelnemers gemasseerd worden in het Dam tot Dam Park. Businesslopers kunnen ook terecht in de verkleedtent in het Dam tot Dam Park. Een massage duurt gemiddeld 20 minuten. De gemiddelde wachttijd is 45 minuten. Je wordt verzocht een handdoek mee te nemen.

De massage wordt verzorgd door het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief