Nieuws /

Dam tot Damloop volledig uitverkocht!

Het grootste hardloopevenement van Nederland, de Dam tot Damloop, is opnieuw uitverkocht. De beschikbare startbewijzen voor de 10 Engelse Mijl zijn na ruim een week allemaal vergeven. Het is maar liefst het vijftiende jaar op rij dat de deelnemerslimiet wordt behaald, in 2004 was dat voor het eerst. Onderdelen waarvoor nog wel kan worden ingeschreven, zijn de Damloop by night 5 Engelse Mijl en de Mini Dam tot Damlopen.

Grootste hardloopevenement van Nederland
Met in totaal 50.000 deelnemers is de Dam tot Damloop al jaren het grootste hardloopevenement van Nederland. Het evenement staat ieder jaar garant voor een aantal vaste ingrediënten: de spanning voor de start in Amsterdam, de unieke passage door de IJtunnel, de ontelbare aanmoedigingen in Amsterdam-Noord, de ongeëvenaarde sfeer op de Zuiddijk in Zaandam, de grandioze finish op de Peperstraat en als climax het slotfeest in het Dam tot Dam Park.

Voor het zaterdagavondonderdeel, de Damloop by night 5 Engelse Mijl, kan nog wel worden ingeschreven. Bij dit onderdeel door de verlichte straten van Zaandam werd vorig jaar voor het eerst ook de deelnemerslimiet behaald. De teller staat op dit moment al op 7.500 deelnemers, er kunnen maximaal 15.000 lopers meedoen. Daarnaast is aanmelding voor de Mini Dam tot Damlopen in Amsterdam-Noord en Zaandam mogelijk t/m 10 september.

Lopen voor het goede doel
Voor lopers die buiten de boot zijn gevallen, biedt het Dam tot Dam Goede Doelen Project een oplossing. Zij kunnen zich alsnog voor de 10 Engelse Mijl aanmelden bij één van de goede doelen teams. In ruil voor een startbewijs wordt de loper dan gevraagd een bepaald bedrag aan sponsorgeld op te halen. Right To Play is dit jaar weer als het officiële goede doel verbonden aan het evenement.

Dam tot Dam Weekend
Het Dam tot Dam Weekend is met 87.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de Dam tot Damloop organiseert Le Champion op 22 september de Dam tot Dam Wandeltocht met 16.000 deelnemers en op zondag 23 september de Dam tot Dam FietsClassic met 6.000 deelnemers. Inschrijven voor deze evenementen is mogelijk op www.damtotdamwandeltocht.nl en www.damtotdamfietsclassic.nl.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief