5 Engelse Mijl

Het feestje waar eigenlijk iedere hardloper bij moet zijn: de Damloop by night! Rennen met een big smile op je gezicht en onderweg genieten van de vele DJ's, bandjes én spectaculaire lichtshows. De Damloop by night vindt plaats op zaterdagavond 18 september. 

Parcours

De 5 Engelse Mijl start op de Vermiljoenenweg in Zaandam. Samen met 12.000 andere lopers in hetzelfde speciale ASICS Runningshirt loop je in het donker een afstand van 8 km door Zaandam. Het parcours loopt deels over het traditionele parcours van de 10 Engelse Mijl. Het parcours gaat vervolgens via de Zuiddijk naar de Voorzaan. Waar vervolgens na de Den Uylbrug in de Havenstraat de bewoners het gezellig hebben gemaakt en de lopers aanmoedigen voor de laatste 3 kilometers. Waar eenmaal de Badhuisweg wordt bereikt, lopen de lopers daarna de drukke binnenstad van Zaandam binnen waar rijen dik met supporters staan in de Peperstraat. De finish van de Damloop by night en tevens de finish van de Dam tot Damloop een dag later.

Start en finish

Start
De 5 Engelse Mijl start vanaf 19.10 uur. 
Finish
De finish is op de Peperstraat en sluit om 22.30 uur. Je kunt over de gehele breedte van de weg finishen. Door de chip wordt jouw eindtijd geregistreerd bij het passeren van de aanwezige matten. Achter de finish ontvangen de deelnemers een flesje sportdrank en een medaille, ook kun je hier wat water drinken. Hierna verlaat je het finishgebied, waarna je jouw kleding kunt ophalen.

Startvakken
De start van de Damloop by night 5 Engelse Mijl vindt plaats op de Vermiljoenweg in Zaandam (nabij het Dam tot Dam Park). De start vindt plaats in negen startgroepen tussen 19.10 tot 21.05 uur. Bij de recreatieloop worden de startvakken op verwachte eindtijd ingedeeld. Let op! Het is verplicht om te starten in het startvak waarin je bent ingedeeld.

Alle deelnemers in de startvakken van de recreatieloop lopen in hun ASICS Damloop by night Runningshirt. Elk startvak is vanaf 25 minuten voor de starttijd geopend. Op borden bij de toegangsfuiken is duidelijk met kleuren en nummers aangegeven welke startnummers tot het betreffende vak behoren.


Tijdslimiet en klokken 5 Engelse Mijl

De limiet voor de 5 Engelse Mijl is 85 minuten. De finish is op de Peperstraat en sluit om 22.30 uur.

Verzorgingsposten

Langs het parcours tref je een aantal verzorgingsposten aan. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Op de verzorgingsposten zijn tevens toiletten en medische posten aanwezig.

AfstandVerzorging
4,5 kmwater
Finishsportdrank en water

Wedstrijd

Prijzen
Bij de wedstrijd Damloop by night 5 Engelse Mijl zijn geldprijzen te winnen voor de eerste drie mannen overall en de eerste drie vrouwen overall.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt direct na de finish van de prijswinnaars plaats op de Peperstraat in Zaandam.