Le Champion
NederlandsEnglish

Mini Dam tot Damloop Zaandam

Direct na de eerste succesvolle Dam tot Damloop is ook de Mini Dam tot Damloop geïntroduceerd, die ook op zondag 21 september 2014 plaatsvindt. De Mini Dam tot Damloop is een kinderloop, die in het centrum van Zaandam plaatsvindt voor de finish van de grote Dam tot Damloop. Ruim 3.000 kinderen doen mee aan deze miniloop. Er zijn twee afstanden: 0,6 en 2,2 km. Het lopen van een afstand is gekoppeld aan de leeftijd. Alleen kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen om aan de Mini Dam tot Damloop meedoen.

Inschrijven
Online inschrijven is mogelijk t/m zondag 24 augustus of eerder bij het bereiken van de deelnemerslimiet.

Meedoen kost € 2,50 per deelnemer. Dit tarief is inclusief de MYLAPS BibTag, zodat jouw tijd wordt geregistreerd.

Scholen, verenigingen en groepen kunnen hun deelnemers collectief opgeven door het insturen van het speciale groepsinschrijfformulier. Het aanvragen van een formulier kan via info@lechampion.nl. Het inschrijftarief bedraagt dan € 3,50 per deelnemer.

Inschrijven is van 14 augustus t/m 16 september ook mogelijk op de volgende locaties:

  • Krommenie: Sport en Vrije Tijd, Zuiderhoofdstraat 50;
  • Wormerveer: Kaman Runnersspecial, Noorderstraat 2a;
  • Zaandam: Runnersworld, Gedempte Gracht 58;
  • Zaandam: Sporthuis Helling, A. v Broekweg 10;
  • Zaandam: Vonk Sports, Zuiddijk 72;
  • Zaandam: Sportservice Zaanstad, Oostzijde 1.

Tegen contante betaling van € 3,50 ontvang je direct het startnummer met chip en de bijbehorende informatie.

Let op! Er is geen na-inschrijving.

Start
De start van de Mini Dam tot Damloop vindt plaats op de A.F. Savornin Lohmanstraat, vlakbij de Burcht. Kom voor de start eerst naar de Burcht, waar de gehele dag diverse festiviteiten zijn. Eén ervan is het ontvangst van de kinderen door de mascotte Dammie. De starttijden zijn als volgt:

Afstand Leeftijd Starttijd Startvak Kleur
0,6 km 4 jaar 09.30 uur vak 1 roze
0,6 km 5 jaar 09.40 uur vak 2 geel
0,6 km 6 jaar 09.50 uur vak 3 rood
0,6 km 7 jaar 10.00 uur vak 4 groen
2,2 km 8 jaar 10.10 uur vak 4 zwart
2,2 km 9 jaar 10.20 uur vak 4 blauw
2,2 km 10-12 jaar 10.30 uur vak 4 wit

Parcours
Alleen bij de 4- en 5-jarigen is het toegestaan dat ouders meelopen. Als je ouder bent, mogen jouw ouders je wel naar het startvak brengen en je afzetten bij de ingang van het startvak. Ze kunnen daarna via de A.F. Savornin Lohmanstraat naar de finish lopen om jou aan te moedigen.

De tijdslimiet voor de 0,6 km is 10 minuten en voor de 2,2 km 25 minuten.

Finish
Na de finish op de Peperstraat, waar de grote Dam tot Damloop ook finisht, krijg je als herinnering een medaille, een flesje AA-Drink en een tas met diverse cadeautjes. Daarna wordt je doorverwezen naar het verzamelpunt voor kinderen en ouders. Wil je jouw medaille personaliseren, klik dan hier.

Verzamelpunt kinderen en ouders
Het verzamelpunt voor kinderen en ouders bevindt zich in de Fransestraat, direct rechts na de finish op de Peperstraat. In dit afgesloten gebied kunnen jouw ouders je opwachten. Mocht je na de finish jouw vader of moeder niet kunnen vinden, meld je dan bij het meetingpoint, zodat we hen kunnen opbellen. Belangrijk is dan ook om het telefoonnummer van jouw ouders achterop het startnummer te schrijven.

Fotoservice
Alle kinderen worden onderweg op de foto gezet. Mede dankzij ASICS kun je een gratis foto downloaden. Je kunt de foto ook laten afdrukken (tegen betaling).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met MySports via info@mysports.tv of +31 (0)20 893 2351.

Kinderfeest
Na de finish vindt op de Burcht het kinderfeest plaats. Bij het kinderfeest kun je je uitleven op springkussens, genieten van diverse optredens en een bezoek brengen aan één van de vele andere activiteiten. Op je startnummer kun je bij de verloting bovendien te gekke prijzen winnen. Daarvoor moet je je eerst even inschrijven naast het podium. Dit kan tot 12.00 uur. Ook is Skylanders Swap Force (videogame) aanwezig op de burcht.  Ben je moe van al dat gespring op het springkussen, dan ga je lekker Skylanders Swap Force spelen of op de foto met Gill Grunt, één van de helden uit deze videogame. Of laat je schminken tot je favoriete Skylanderspersonage.

Kleurplaatwedstrijd
Tijdens het kinderfeest worden ook de prijswinnaars van de kleurplaatwedstrijd bekend gemaakt. Dee winnaars krijgen allemaal een fantastische prijs. Daarnaast worden de winnende kleurplaten dankzij hoofdsponsor van de Mini Dam tot Damloop, JCDecaux, als billboard langs de weg geplaatst!

Ook kans maken op fantastische prijzen? Download hier binnenkort de kleurplaat en stuur hem  voor 17 september op naar Le Champion, Postbus 5029, 1802 TA Alkmaar.