Le Champion
NederlandsEnglish

Mini Dam tot Damloop Zaandam

Direct na de eerste succesvolle Dam tot Damloop is ook de Mini Dam tot Damloop geïntroduceerd, die ook op zondag 21 september 2014 plaatsvindt. De Mini Dam tot Damloop is een kinderloop, die in het centrum van Zaandam plaatsvindt voor de finish van de grote Dam tot Damloop. Ruim 3.000 kinderen doen mee aan deze miniloop. Er zijn twee afstanden: 0,6 en 2,2 km. Het lopen van een afstand is gekoppeld aan de leeftijd. Alleen kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen om aan de Mini Dam tot Damloop meedoen.

Inschrijven
De deelnemerslimiet voor de Mini Dam tot Damloop is bereikt, inschrijven is niet meer mogelijk.

Inschrijven is ook niet meer mogelijk op de volgende locaties:

  • Krommenie: Sport en Vrije Tijd, Zuiderhoofdstraat 50;
  • Wormerveer: Kaman Runnersspecial, Noorderstraat 2a;
  • Zaandam: Runnersworld, Gedempte Gracht 58;
  • Zaandam: Sporthuis Helling, A. v Broekweg 10;
  • Zaandam: Vonk Sports, Zuiddijk 72;
  • Zaandam: Sportservice Zaanstad, Oostzijde 1.

Let op! Er is geen na-inschrijving.

Start
De start van de Mini Dam tot Damloop vindt plaats op de A.F. Savornin Lohmanstraat, vlakbij de Burcht. Kom voor de start eerst naar de Burcht, waar de gehele dag diverse festiviteiten zijn. Eén ervan is het ontvangst van de kinderen door de mascotte Dammie. De starttijden zijn als volgt:

Afstand Leeftijd Starttijd Startvak Kleur
0,6 km 4 jaar 09.30 uur vak 1 roze
0,6 km 5 jaar 09.40 uur vak 2 geel
0,6 km 6 jaar 09.50 uur vak 3 rood
0,6 km 7 jaar 10.00 uur vak 4 groen
2,2 km 8 jaar 10.10 uur vak 4 zwart
2,2 km 9 jaar 10.20 uur vak 4 blauw
2,2 km 10-12 jaar 10.30 uur vak 4 wit
parcoursmini

De tijdslimiet voor de 0,6 km is 10 minuten en voor de 2,2 km 25 minuten.

Parcours
Alleen bij de 4- en 5-jarigen is het toegestaan dat ouders meelopen. Als je ouder bent, mogen jouw ouders je wel naar het startvak brengen en je afzetten bij de ingang van het startvak. Ze kunnen daarna via de A.F. Savornin Lohmanstraat naar de finish lopen om jou aan te moedigen.

Finish
Na de finish op de Peperstraat, waar de grote Dam tot Damloop ook finisht, krijg je als herinnering een medaille, een flesje AA Drink Hydration (suikervrij) en een tas met diverse cadeautjes. Daarna wordt je doorverwezen naar het verzamelpunt voor kinderen en ouders. Wil je jouw medaille personaliseren, klik dan hier.

Verzamelpunt kinderen en ouders
Het verzamelpunt voor kinderen en ouders bevindt zich in de Fransestraat, direct rechts na de finish op de Peperstraat. In dit afgesloten gebied kunnen jouw ouders je opwachten. Mocht je na de finish jouw vader of moeder niet kunnen vinden, meld je dan bij het meetingpoint, zodat we hen kunnen opbellen. Belangrijk is dan ook om het telefoonnummer van jouw ouders achterop het startnummer te schrijven.

Kinderfeest op de Burcht
Via het verzamelpunt in de Fransestraat kom je na de finish weer op de Burcht. Hier vindt van 9.45 tot 17.00 uur een groot kinderfeest plaats. Kom dansen op de muziek van de DJ, laat jezelf schminken of leef je uit op de springkussens. Je kunt bovendien op vertoon van jouw startnummer te gekke prijzen winnen bij de verloting die om 11.50 uur plaatsvindt. Daarvoor moet je jezelf eerst even inschrijven naast het podium.

Skylanders TRAP Team
Op de Burcht kun je ook als eerste de nieuwe game Skylanders TRAP Team spelen in de Skylanders stand. TRAP Team is vanaf 10 oktober beschikbaar. Meer info op www.skylanders.com.

Kleurplaatwedstrijd
Tijdens het kinderfeest worden ook de prijswinnaars van de kleurplaatwedstrijd bekend gemaakt. Dee winnaars krijgen allemaal een fantastische prijs. Daarnaast worden de winnende kleurplaten dankzij hoofdsponsor van de Mini Dam tot Damloop, JCDecaux, als billboard langs de weg geplaatst!

Ook kans maken op fantastische prijzen? Download hier de kleurplaat en stuur hem  voor 15 september op naar Le Champion, Postbus 5029, 1802 TA Alkmaar.

Filmservice
Jouw Mini Dam tot Damloop wordt dit jaar vastgelegd op video. Deze video is mede dankzij ASICS gratis te raadplegen via het camera icoontje in de uitslagen.

Fotoservice
Alle deelnemers aan de Mini Dam tot Damloop worden onderweg ook op de foto gezet. Vanaf 24 september kun je via het fotocamera icoontje in de uitslagen een gratis finishcertificaat met daarop jouw foto en gelopen netto tijd downloaden. Je kunt dit finishcertificaat ook laten afdrukken. Daarnaast kun je nog vele andere foto producten bestellen.