Training

MY ASICS

ASICSMY ASICS is een gratis online service voor hardlopers. Je kunt een persoonlijk trainingsschema aanmaken, een logboek bijhouden en je prestaties analyseren. Of je nu je marathontijd wilt verbeteren of gewoon wilt beginnen met trainen voor je eerste wedstrijd, MY ASICS helpt je om met precies de juiste hoeveelheid training je hardloopdoel te bereiken. Uiteraard biedt MY ASICS ook een speciaal trainingsprogramma voor de 5 en 10 Engelse Mijl. En dankzij de handige, gratis app (iPhone en Android) kan je alle trainingsgegevens precies registreren en synchroniseren met de online service. Dus met MY ASICS kan je 100% voorbereid aan de start staan van de Dam tot Damloop en/of Damloop by night. 


Dam tot Dam arrangement AV-ATOS
atos150x55

Wil je dit jaar meedoen aan de Dam tot Damloop? Goed getraind bij de start en fit finishen? Kom dan trainen bij atletiekvereniging Atos uit Amsterdam-Noord. Voor de 15e keer organiseren wij onze Dam tot Damcursus. Een jaarlijks succes met enthousiaste deelnemers.

In het cursuspakket is naar keuze een startnummer voor de Dam tot Damloop inbegrepen. Tevens gratis deelname aan de 10 km van ‘De 30 van Amsterdam-Noord’.

De trainingen zijn elke dinsdag, 18.00 uur, start 11 april. Of woensdag, 19.30, start 12 april. De cursus bestaat uit een wekelijkse training op onze schitterende atletiekaccommodatie: loopscholing, conditieopbouw en intervaltrainingen. De trainingen staan onder leiding van ervaren trainers. Verder krijg je een trainingsschema en advies, waarbij de duur en intensiteit wordt aangepast aan jouw mogelijkheden.

De cursus kost  € 140,- inclusief startnummer; € 115,- zonder startnummer. Optioneel Damloop shirt met korting:  € 15,-. Voor meer informatie en inschrijven: www.av-atos.nl of mail naar dtdloopcursus@av-atos.nl.


Dam tot Dam arrangement A.V. Zaanland

Haal je sportschoenen uit de kast en strik je veters, want de lente komt er weer aan en dus is het tijd om naar buiten te gaan. De Dam tot Damloop; van 0 tot 8 km of van 0 tot 16.1 km in zes maanden!

Of je nu beginnende loper bent, of al meerdere de Dam tot Damloop op je naam hebt staan, iedereen is van harte welkom. Op zaterdag 18 maart gaan wij weer van start met het bekende Dam tot Dam arrangement als voorbereiding op de Dam tot Damloop van of zaterdag 22 of zondag 23 september.

Zoals elk jaar kan dus ieder op zijn eigen niveau groeien naar dit boeiende evenement. Wil je dit jaar eens voor een PR gaan of gewoon deze loop een keer zonder problemen uitlopen, je bent van harte welkom.

Gedurende de introductieochtend, op zaterdag 18 maart aanvang 9.00 uur, zetten wij uiteen hoe wij de deelnemers gaan klaarstomen voor de Dam tot Damloop. Er kan getraind worden voor de 8 km van zaterdag of voor de 16,1 km van zondag. Gedurende 6 maanden wordt er gewerkt aan je conditie, je uithoudingsvermogen en niet te vergeten ook krachttraining en loopscholing maken onderdeel uit van het programma en uiteraard plezier.  

Naast de prachtige recent gerenoveerde accommodatie van A.V. Zaanland gebruiken we ook dit jaar weer, vanaf mei, de hele regio als trainingsgebied. Zo zie je ook nog iets van onze mooie Zaanstreek en van Noord-Holland. We hebben onder meer programma’s in de buurt, zoals het Jagersveld en het Veldpark, maar ook in Heemskerk, Castricum en Wijk aan Zee zullen de Zaanlandse Dam tot Dammers te vinden zijn. Met altijd een gevarieerd en verantwoord trainingsprogramma om het ‘lopen’ onder de knie te krijgen.

De trainers staan klaar om de deelnemers met open armen te ontvangen. Kom dus naar de baan van Zaanland (bij de Vincent van Goghweg) en trek je sportkleding aan, want na het theoretische gedeelte volgt er een proeftraining op de baan. Na afloop is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Meer informatie is te vinden op de site van A.V. Zaanland. Inschrijven voor het arrangement kan vanaf 19 maart via www.inschrijven.nl.


Dam tot Dam arrangement AV’23

Woon jij in Amsterdam-oost, IJburg, Diemen of Duivendrecht en wil je een goede voorbereiding op de Dam tot Damloop, meld je dan aan voor de D2D-runningclinic van  atletiekvereniging AV’23.

Deze trainingen zijn elke donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur en beginnen op 22 juni op onze atletiekbaan aan de Radioweg in de Watergraafsmeer. We gaan de hele zomer door tot en met donderdag 14 september. Aanmelding voor onze clinic verzekert je ook van een startnummer voor de 10 EM op zondag 23 september en een bevoorrechte startpositie. Daarnaast kun je 25% korting krijgen op een Dam tot Dam ASICS Runningshirt.

Let op: de voorraad startnummers, waar we over kunnen beschikken, is beperkt tot vijftig. Dus wees er snel bij! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Aanmelden kan per email: verenigingsmanager@av23.nl

De trainingen beginnen op 22 juni in ons clubhuis met een korte kennismaking. Daarna op onze ‘zachte’ kunststofbaan warming-up en loopscholing. Het echte ‘werk gebeurt meestal buiten de baan. Vaak gaan we naar het Flevopark of naar het Diemerpark. Na afloop is er nog gelegenheid voor een kopje thee of koffie in ons clubhuis.

De trainingen worden gegeven door ervaren en AU-gediplomeerde hardlooptrainers. Al jaren verzorgen deze trainers ook onze runningclinics ter voorbereiding op de Nescioloop (15 km) en de Middenmeerloop (10 km).

De kosten van de clinic zijn € 120, inclusief startnummer Dam tot Damloop. Wil je alleen de clinic doen of heb je al een startnummer, dan zijn de kosten € 94.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief