Training

MY ASICS
ASICSMY ASICS is een gratis online service voor hardlopers. Je kunt een persoonlijk trainingsschema aanmaken, een logboek bijhouden en je prestaties analyseren. Of je nu je marathontijd wilt verbeteren of gewoon wilt beginnen met trainen voor je eerste wedstrijd, MY ASICS helpt je om met precies de juiste hoeveelheid training je hardloopdoel te bereiken. Uiteraard biedt MY ASICS ook een speciaal trainingsprogramma voor de 5 en 10 Engelse Mijl. En dankzij de handige, gratis app (iPhone en Android) kan je alle trainingsgegevens precies registreren en synchroniseren met de online service. Dus met MY ASICS kan je 100% voorbereid aan de start staan van de Dam tot Damloop en/of Damloop by night. 


Dam tot Damloop Running Clinics
run2dayHeeft een team van jouw bedrijf zich opgegeven voor de Businessloop en is er behoefte aan een clinic om gezamenlijk te trainen? Dan kun je de ervaren running instructors van Run2Day inschakelen. Run2Day heeft ruime ervaring met het organiseren van loopclinics aan bedrijven en individuen en verzorgt ook loopclinics in aanloop naar de Dam tot Damloop en Damloop by night.

De clinics worden gegeven door onze professionele en enthousiaste running instructors, die niet alleen technisch goed geschoold zijn, maar ook motivatie overbrengen en leren hoe je ontspannen en lekker loopt. De clinics kunnen starten op de locatie van jouw bedrijf, de Run2Day winkel maar ook in bijvoorbeeld een nabij gelegen park.

De training is afgestemd op ieders niveau en bestaat uit een goede warming-up, rustige trainingsopbouw en cooling down. De clinic kun je heel basic houden, maar ook uitbreiden met teamkleding, een goody bag, etc.

Ben je geïnteresseerd in een loopclinic voor jouw medewerkers? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Run2Day winkel. Vanuit enkele Run2Day winkels worden ook loopclinics georganiseerd richting de Dam tot Damloop, waar individuen zich voor kunnen aanmelden. Surf naar de website van de lokale winkel en je vindt er alle informatie. Je kunt ook altijd even bellen. Voor meer informatie www.run2day.nl.


Trainen bij AV Zaanland
In de lentemaand maart gaat atletiekvereniging Zaanland weer starten met de trainingen voor de 32e Dam tot Dam Loop op 18 september. Al vele jaren is het arrangement van A.V. Zaanland de manier om je voor te bereiden op het ‘gezond’ uitlopen van de Dam tot Damloop.

Het arrangement gaat op zaterdag 5 maart om 9.00 uur van start in de kantine van A.V. Zaanland aan het J.A. Laanplein 5 in Zaandam. Na een introductie volgt er een lichte training en de week erna (week 10) gaan wij aan de slag. Het arrangement geeft de mogelijkheid om drie keer per week te trainen, de tijden zijn dinsdag- en donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 10.30 uur. Gewoonlijk is de start in april, maar deze optie geeft ons de mogelijkheid om ‘rustiger’ te beginnen en gedoceerd naar de 16,1 km te groeien.

Lopen is een mooie ontspanning en goed voor je gezondheid, buiten lopen is nog fijner. De inhoud van het arrangement, de kosten en de wijze van inschrijven is terug te vinden op onze site: www.avzaanland.nl. Aarzel niet en trek de stoute schoenen aan en doe met ons mee, tot gauw.


AV-ATOS staat met jou aan de start!
atos150x55Wil je meedoen aan de Dam-tot-Damloop op zondag 18 september? En goed getraind starten en fit finishen? Kom dan trainen bij ATOS in Amsterdam-Noord. Voor de 14e keer organiseren wij onze Dam tot Damcursus. Een jaarlijks succes met enthousiaste deelnemers.

Wij bieden een cursus van 24 weken met één training per week: dinsdag 18.00 uur of woensdag 19.30 uur, start 12 of 13 april. Natuurlijk krijg je van ons een trainingsschema wat rekening houdt met je niveau en mogelijkheden. De trainingen bestaan uit loopscholing, intervaltraining en duurloopjes. De trainingen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde trainers. Tevens bieden wij een gegarandeerd startnummer voor de Damloop met start in een speciaal ATOS vak!

De kosten van de training zijn € 135 ,- inclusief startnummer Dam tot Damloop. Wil je alleen de cursus doen, dan zijn de kosten € 110,- . Meer informatie en inschrijven: www.av-atos.nl.

Bekijk hier ook de flyer van de Dam tot Damcursus.


Train mee met AVA
GroepFredVoor velen is het een uitdaging om deze bijzondere loop van Amsterdam naar Zaandam een keer te volbrengen. Dit kan echter niet zomaar en vraagt een serieuze voorbereiding. Train mee met atletiekvereniging Aalsmeer! Deze voorbereiding richt zich op de iets gevorderde hardloper, niet voor de echte beginners. Wij gaan ervan uit dat deelnemers aan deze trainingen reeds zonder problemen drie kwartier kunnen hardlopen.

De eerste training en kennismaking vindt plaats op zondag 19 juni om 9.00 uur op de atletiekbaan aan de Sportlaan 43a te Aalsmeer. Daarna worden wekelijks op dezelfde tijd  duurlopen gestart vanaf de parkeerplaats bij de camping van het Amsterdamse bos. Er wordt in meerdere tempo groepen gelopen. De duurlopen worden uitgebreid totdat alle deelnemers in staat zijn om de Dam tot Damloop met succes te volbrengen. Enthousiast? Kijk op www.avaalsmeer.nl voor meer informatie en het inschrijfformulier.


Bereid je bij Phanos voor op de Dam tot Damloop
Ook komende zomer organiseert Phanos cursussen ter voorbereiding op deelname aan de 10 Engelse Mijl van de Dam tot Damloop op zondag 18 september 2016.

Wil je goed voorbereid aan de start staan? Doe dan mee aan onze cursus. Gedurende een half jaar word je door ervaren en gekwalificeerde trainers begeleid.

  • Trainingen vinden op zondagochtend plaats in het Olympisch Stadion. Als dat niet beschikbaar is vanwege andere activiteiten, wordt uitgeweken naar de inloopbaan achter het stadion, of naar het Amsterdamse Bos of Vondelpark.
  • De trainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing ter verbetering van je looptechniek en oefeningen, een intervalprogramma (korte of langere stukken hardlopen met pauzes) of een duurloop/testloop, en een cooling-down. Behalve aan het verbeteren van je hardloopconditie is er dan ook aandacht voor het verbeteren van je algemene fitheid. Naast de wekelijkse gezamenlijke training, wordt een schema gegeven voor de trainingen op eigen gelegenheid. Een persoonlijk schema is beschikbaar, tegen meerprijs.
  • Gemiste trainingen kun je inhalen op doordeweekse avonden bij een van de reguliere loopgroepen van Phanos (kijk hier voor een overzicht van onze loopgroepen)

Kijk voor meer details en voor het inschrijfformulier op www.phanos.amsterdam.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief