Organisatie

De Dam tot Damloop wordt georganiseerd door Stichting Sportevenementen Le Champion.

Le Champion organiseert onder meer de Egmond Halve Marathon, de Egmond Wandel Marathon, de ATB strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond, de Dam tot Dam Wandeltocht, de Runner’s World Zandvoort Circuit Run, de Plus Wandel4daagse Alkmaar én de TCS Amsterdam Marathon. Ook grote fietsevenementen als de Ronde van Noord-Holland, de Dam tot Dam FietsClassic, de Cycle Tour Amsterdam en de LBL Ardennen Classic zijn echte Le Champion evenementen.

Le Champion organiseert echter niet alleen grootschalige evenementen. Per jaar worden er zo’n 80 fietstochten georganiseerd. Deze tochtjes variëren van Avondtochtjes van 30 km, speciaal bestemd voor de recreatieve fietser, tot prestatieve fietstochten van 150 km en meer. Voor de recreatieve fietser organiseert Le Champion bijvoorbeeld ook de Fiets4Daagse Schoorl en de Fiets4Daagse Hoorn. Ook de prestatieve fietser wordt bij Le Champion niet vergeten, zo wordt er bijvoorbeeld jaarlijks een ‘Rondje’ IJsselmeer gereden van 275 km. Een andere bekende tocht is de Ronde van Nederland, waar in vier dagen 1.000 km wordt gefietst. Ondanks deze grote ritten, die vaak veel publiciteit krijgen, bestaat het overgrote deel van de Le Champion-activiteiten uit recreatieve evenementen voor mensen die in eigen omgeving actief willen zijn.

Le Champion is ook bekend om haar buitenlandse fietsevenementen. Ook hier weer een scala van mogelijkheden: vakanties waar het fietsen voorop staat en er per dag stevig gefietst moet worden én vakanties waar veel minder gefietst wordt en ontspanning voorop staat.

Le Champion geeft voor haar ruim 15.000 leden maandelijks het clubblad Le Champion Magazine uit, waarin uitgebreide informatie over fietstochten en trimlopen is vermeld, daarnaast worden verslagen opgenomen van binnen- en buitenlandse evenementen. Het lidmaatschap van Le Champion bedraagt € 32,- per jaar. Hiervoor ontvang je onder meer maandelijks het Le Champion Magazine en krijg je bij Le Champion-evenementen een bevoorrechte startpositie in het Le Championvak. Voor inwonende gezinsleden bedraagt het lidmaatschap € 6,50 (zonder blad).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Stichting Sportevenementen Le Champion
Postbus 5029
1802 TA Alkmaar

Bezoekadres: Berenkoog 54, 1822 BZ Alkmaar

Openingstijden maandag t/m vrijdag van 8.30 uur – 17.00 uur

Telefoon: 072-533 8136
Fax: 072-533 9398
E-mail informatie
www.lechampion.nl

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief