Nieuws /

dance4life verbindt zich aan Run2Day Ladies Damloop

dance4life heeft zich als goed doel verbonden aan de Run2Day Ladies Damloop. Deze loop over 4 Engelse Mijl (6,4 kilometer) is in korte tijd uitgegroeid tot een populair onderdeel van de Dam tot Damloop, waaraan vorig jaar bijna 2.000 meisjes en vrouwen deelnamen. Het doel van de verbintenis is om zoveel mogelijk geld op te halen voor dance4life, dat jongeren inspireert om de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Zo kunnen deelnemers gelijktijdig met hun inschrijving een vrijwillige bijdrage doen. De vierde editie van de Run2Day Ladies Damloop vindt plaats op zondag 23 september 2012.

dance4life
Nog elke dag raken ruim 7.100 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. dance4life geeft jongeren de juiste informatie over seks, hiv en aids en leert hen vaardigheden, zodat zij weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in bijna 30 landen verspreid over 5 continenten. Het geld dat wordt ingezameld tijdens de Run2Day Ladies Damloop gaat naar projecten van dance4life in Peru. De projecten in dit land richten zich op het geven van voorlichting, met name over thema’s die van belang zijn voor meisjes en vrouwen.

Tijdens de Run2Day Ladies Damloop zal dance4life actief aanwezig zijn. Zo gaan zij een brug op het Dam tot Dam parcours aankleden en voorzien van entertainment. Ook worden de vrijwilligers en ambassadeurs van dance4life tijdens het evenement ingezet om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Run2Day Ladies Damloop
De Run2Day Ladies Damloop start op de Prins Hendrikkade waar later ook de duizenden deelnemers aan de 10 Engelse Mijl van start gaan. De loopsters doen vervolgens delen van het officiële Dam tot Dam parcours aan, zoals de unieke passage door de IJtunnel. De gezellige finish is direct aan het IJ in Amsterdam-Noord.

Inschrijving
De inschrijving van de Run2Day Ladies Damloop start op zaterdag 31 maart. Voor individuele deelnemers start de inschrijving om 12.00 uur. Bedrijven kunnen zich ook inschrijven voor de Run2Day Ladies Businessloop, waarvoor de inschrijving om 9.00 uur van start gaat. Een team mag alleen uit vrouwen bestaan. Kijk voor meer informatie op www.damloop.nl.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief