Mini Dam tot Damloop Molenwijk

Ook in Amsterdam-Noord vindt er op  zondag 17 september 2017 een Mini Dam tot Damloop plaats. De afdeling Sport van het stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert in samenwerking met Le Champion deze miniloop voor de ruim 30 scholen uit de omgeving Molenwijk, v/d Pekbuurt en de Banne.

Er zijn drie afstanden:

  • 1,0 km (4 t/m 7 jaar, hier is het meelopen van ouders toegestaan)
  • 1,8 km (8 t/m 13 jaar)
  • 2,6 km (14 t/m 16 jaar)

Inschrijven
Inschrijven voor de Mini Dam tot Damloop is mogelijk t/m maandag 4 september 2017.

Klik hier voor het inschrijfformulier

Meedoen kost € 2,50 per deelnemer. Dit tarief is inclusief de MYLAPS BibTag, zodat jouw tijd wordt geregistreerd.

Start
Om 9.00 uur begint de warming-up onder leiding van een streetdance docent. Dit gebeurt op het schoolplein in de Molenwijk. Daarna gaan de kinderen in drie groepen van start.

Afstand  Leeftijd Starttijd
2,6 km 14 t/m 16 jaar  09.30 uur
1,8 km 8 t/m 13 jaar  09.35 uur
1,0 km 4 t/m 7 jaar  09.40 uur


Parcours

De oudste groep maakt eerst een rondje om de flats Paltrok, Bovenkruier en Grondzeiler. Daarna vervolgen ze de route die ook de jongste groep loopt. Deze loopt via het fietspad naar het winkelcentrum, waarna het parcours van de grote Dam tot Damloop wordt gevolgd tot in het Molenwijkpark.

Finish
De finish is in het Molenwijkpark, waar alle deelnemers hun wel verdiende medaille en een presentje van het stadsdeel ontvangen.  Na de finish kun je genieten van de diverse festiviteiten in het park.

Kleurplaatwedstrijd en kinderfeest
Wil jij ook kans maken op één van de mooie prijzen? Kleur dan nu Dammie, de mascotte van de Mini Dam tot Damloop, zo mooi mogelijk in. De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens het kinderfeest na de finish. Zorg dat je er bij bent, want er zijn diverse activiteiten, optredens van artiesten en misschien behoor jij wel tot één van de prijswinnaars! De hoofdprijs is een Denver Hoverboard.

Download hier de kleurplaat en stuur hem voor 13 september op naar Le Champion, Postbus 5029, 1802 TA Alkmaar.

Clinics Molenwijk
Kinderen en ouders die meedoen aan de Mini Dam tot Damloop Molenwijk, kunnen gratis deelnemen aan de trainingen van Atletiekvereniging Atos op woensdag 30 augustus, woensdag 6 september en woensdag 13 september. Atletiekvereniging Atos: G.J. Scheurleerweg 1, 1025 WL msterdam (sportpark Elzenhagen), meer  informatie op www.av-atos.nl.

Daarnaast is er op woensdag 13 september in de Molenwijk nog een laatste voorbereidingsclinic. Er wordt verzameld op het schoolplein van de Krijtmolen, Molenwijk 8, 1035 EE Amsterdam. Ook is er op deze dag een clinic bij Only Friends (om 17.00 uur).

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief