Le Champion
NederlandsEnglish

Goede doelen 2012

Onderstaand vind je een overzicht van de deelnemende goede doelen.

Gold Club Card (20 teams) 10 EM 4 EM
Hartstichting 20
Lornah Kiplagat Foundation 20
Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis 19 1
Ninos De Guatemala 20
Stichting Do Care 20 1
Stichting Energy4All 18 2
Stichting Spieren voor Spieren 20
War Child 20
Silver Club Card (10 teams) 10 EM 4 EM
Amnesty International 10
AMREF Flying Doctors 9 1
Dance4life 10
Eye Care Foundation 10
Hulphond Nederland 9 1
Metakids 10
No Kidding 10
Stichting Childslife International 8 2
Stichting Europa Kinderhulp 10
Stichting KiKa 10
Stichting Specsaver Steunt 8 2
Wereld Kanker Onderzoek Fonds 10
Bronze Club Card (5 teams) 10 EM 4 EM
Bas van de Goor Foundation 5
Cuey Machar Secondary School Foundation 5
Dokters van de wereld 5
Investing in Children and their Societies 5
Make a Wish Nederland 5
Revalidatiefonds 5
Run4Schools 5
Stichting Gambia team.nl 4 1
Stichting Hartekind 5
Stichting Leukemie.nl 4 1
Stichting Lopen voor het Leven 5
Stichting Run4Schools 4 1
Stichting Sukaisa 5
Stichting Terre 5
Stichting Todos 3 2
Overige goede doelen 10 EM 4 EM
Hivos 5
Johan Cruyff Foundation 5
Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) 10 1
NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) 9 1
Malaika Kids Nederland 5
Rainbow Homes 10 5
Save the Children 5 1
SOS Kinderdorpen 5
Stichting Anak Filippijnen 5
Stichting Heppie 2 3
Stichting Hirda 0 2
Stichting MS-Anders 5
Stichting Wielewaal 5
Stichting ZZF 4 1

Gold Club Card

Lopen met je Hart!
De Nederlandse Hartstichting zet zich al 46 jaar in voor de strijd tegen hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten zijn ernstige ziekten. Eén op de drie Nederlanders sterft aan een hart- of vaatziekte. Bijna 1 miljoen Nederlanders is hart- of
vaatpatiënt. Naar verwachting zijn er in 2020 1,3 miljoen patiënten. Bijna 10% van de Nederlandse bevolking. Het aantal sterfgevallen en patiënten moet omlaag. Hiertoe investeert de Hartstichting in wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en patiëntenzorg. Ongeveer 50% van het geld gaat naar onderzoek. Ook heeft de Hartstichting speerpunten. Bijvoorbeeld gericht op preventie, hartstilstand en jeugd.

De Hartstichting ontvangt geen steun van de overheid. Dit werk kan de Hartstichting uitsluitend doen door de financiële steun van de Nederlandse bevolking en van bedrijven.

Bent u hardloper? Wilt u op sportieve wijze de Nederlandse Hartstichting steunen? Meld u dan aan als Hartloper in één van onze teams. U ontvangt een startbewijs, maakt gebruik van de faciliteiten van de Goede Doelenloop en ontvangt een professioneel hardloopshirt. Na afloop verwelkomen we u in The Charity Zone bij sporthal De Vang in Zaandam.

Voor meer informatie en inschrijven: mail naar Hartloper@hartstichting.nl. Via www.hartstichting.nl kunt u meer informatie krijgen over het werk van de Hartstichting.


Loop mee met de Running Teams van de Lornah Kiplagat Foundation
Deelname aan het (basis)onderwijs is in Kenia niet zo’n vanzelfsprekendheid als in de westerse wereld. Vooral meisjes krijgen niet altijd de kansen die zij zouden moeten krijgen. Door de grote samenstelling van de meeste gezinnen is het voor de ouders vaak onbetaalbaar om alle kinderen naar school te laten gaan. Meestal worden daarom slechts de jongens gestuurd en zijn de meisjes het kind van de rekening.
Een gemiste kans vindt Lornah Kiplagat: “Ik denk dat je de immense problemen in Kenia alleen met onderwijs kunt tackelen. Educatie is de sleutel tot de oplossing. En de deelname van meisjes is daarbij onontbeerlijk. Hoe meer meisjes studeren, hoe zelfstandiger ze worden. Mijn hoop is dat deze meisjes aansluitend goede banen krijgen en zo iets terug kunnen doen voor hun gemeenschap.” Het belangrijkste doel van de LKF is de bouw van de Lornah Kiplagat Sports Academy in Kenia.

Wie gaat deze uitdaging aan en wil lopen voor de Lornah Kiplagat Foundation? Geef je op voor de Dam tot Damloop 2011 en loop mee in onze running teams. Informatie via running@lornahkiplagatfoundation.nl en vraag naar de voorwaarden.
1. Gratis startnummer
2. Start vooraan in het Goede Doelen vak
3. Gratis Lornah Kiplagat Foundation Running shirt
4. Kosten per persoon minimaal € 100,00

Meer informatie over de foundation is te vinden via www.lornahkiplagatfoundation.nl.


Loop voor het NKI-AVL Fonds!
Het NKI-AVL is het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, een Amsterdams kankercentrum van wereldfaam. In ons instituut bevinden zich kankeronderzoek en patiëntenzorg onder één dak. En dat is uniek. Het NKI-AVL speelt dan ook een voortrekkersrol op het gebied van kankeronderzoek. En dat willen we graag blijven doen. Maar voor kankeronderzoek is veel geld nodig!

Loop jij warm voor kankeronderzoek? En ben je van plan aan de Dam tot Damloop mee te doen? Meld je dan snel aan. We hebben maximaal 200 startbewijzen te vergeven!

Wat krijg jij?
- een gratis startbewijs
- een T-shirt van het NKI-AVL Fonds
- een online sponsorpagina waarmee je fondsen kunt gaan werven!

Wat vragen we van jou?
- dat je minimaal € 200 voor het NKI-AVL Fonds bij elkaar loopt
- dat je de intentie hebt dit bedrag te verhogen naar € 500,- of meer

DOEL VAN DEZE ACTIE: 200 renners lopen zoveel mogelijk geld bij elkaar voor kankeronderzoek in het NKI-AVL!

MELD JE NU AAN! Bij de afdeling fondsenwerving via fondsenwerving@nki.nl o.v.v. naam, postadres, e-mailadres, geboortedatum en maat (S, M, L, XL).


Geld oplopen voor onderwijsprojecten in Guatemala
Dankzij de 200 enthousiaste renners die vorig jaar voor Niños de Guatemala (NDG) hebben meegelopen met de Dam tot Damloop hebben we begin 2012 onze tweede school kunnen openen in Guatemala!

Al ruim 250 kinderen uit Guatemalteekse sloppenwijken hebben hierdoor toegang tot onderwijs op een plek waar dit zeker niet de normaalste zaak van de wereld is. Niños de Guatemala wil verder en daarom willen we nog dit jaar starten met de bouw en inrichting van een tweede verdieping op de school, met vier extra klaslokalen en een bibliotheek.

Van het geld dat jij voor ons gaat oplopen, kunnen we in Guatemala stenen en grond kopen, mensen aannemen voor de bouw en materialen aanschaffen voor de lesprogramma’s. Ruim 200 mensen lopen ook dit jaar weer samen voor NDG de Dam tot Damloop om dit doel te realiseren dus…..meld je nu aan en laat je sponsoren door vrienden, familie of het bedrijfsleven!

Wat krijg je van ons?
- Een plekje in één van de grootste en zeker gezelligste Goede Doelen teams van de Dam tot Damloop
- We verzorgen je inschrijving, chip en startnummer
- We verzorgen voor jou een uniek NDG T-shirt
- We ontvangen je na de finish op in onze VIP–tent waar je gratis eten en drinken krijgt aangeboden!

Wat doe jij voor ons?
- Je betaalt het inschrijfgeld (€ 50,00)
- Daarnaast sta je garant voor minimaal € 300,00 aan extra sponsorgeld wat je verzamelt in je eigen netwerk waardoor NDG nog dit jaar kan beginnen met de bouw van een 2e verdieping op onze nieuwe school

Namens NDG en alle kinderen in Guatemala….let’s go!

Aanmelden: damtotdam@ninosdeguatemala.org
Info over NDG: www.ninosdeguatemala.org


We DoCare! Do you?

Stichting DoCare werft fondsen voor preventie van HIV en AIDS aan jongeren in ontwikkelingslanden. DoCare steunt het programma ‘The World Starts With Me’ van Rutgers WPF waarin jongeren worden uitgedaagd om na te denken over zichzelf, hun seksuele gedrag en hun toekomst. Het programma behandelt onderwerpen als eigenwaarde, pubertijd, relaties en seksualiteit, inclusief preventie van SOA’s zoals HIV. Het aantal scholen dat dit programma de afgelopen jaren inmiddels gebruikt is explosief gestegen. Het doel is opname van ‘The World Starts With Me’ in het schoolcurriculum door de lokale overheid, zoals in Oeganda en Zuid Afrika al voor een groot deel is bereikt.

Loop jij mee voor voorlichting in Kenia en Indonesië?

Minimum sponsor/startgeld voor de 10 EM is € 100 en voor 4 EM is € 55.
Daarvoor krijg je:

1. Een startnummer, vooraan in het goede doelenvak
2. Een DoCare-hardloopshirt
3. Gratis trainingsbegeleiding van een professionele trainer. Vanaf 1 mei starten de maandelijkse groepstrainingen in het Amsterdamse Bos, ondersteund door onze loopschema’s.
4. Na afloop van de Dam tot Damloop nodigt DoCare je graag uit voor een super gezellige apres-run, met hapjes en drankjes!

Voor meer informatie www.docare.nl of meteen inschrijven info@docare.nl.
NB: DoCare wordt volledig gerund door vrijwilligers, wij hebben geen kantoor- of overheadkosten. De opbrengst gaat volledig naar voorlichting!


Geef je energie voor Energy4All!
Stichting Energy4All zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.
In Nederland worden ieder jaar ongeveer 100 kinderen geboren met een niet te genezen energiestofwisselingsziekte. Hun batterij is half leeg, laadt niet op, en loopt snel leeg. Bij de minst ernstige vorm hebben kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd. Zij zijn dan totaal uitgeput.

Bij veel kinderen zijn ook organen aangetast die veel energie verbruiken, zoals de hersenen, het hart en de lever. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen overlijden
veel van deze kinderen voor het 10e levensjaar. Er is nog geen behandeling voor deze ernstige ziekten. 70 % van deze kinderen wordt niet ouder dan 18 jaar!

Vanuit de farmaceutische industrie is er geen interesse om geld te steken in het onderzoek naar een medicijn vanwege een minimaal aantal patientjes.
Dit betekent dat jaarlijks tientallen ouders afscheid moeten nemen van hun kindje! Terwijl een medicijn zó dichtbij is!

De stichting is opgericht om Prof. Jan Smeitink te ondersteunen in zijn onderzoek naar een medicijn voor deze progressieve ziekten. Professor Dr. Jan Smeitink en zijn team hebben de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet in aanloop naar een medicijn. Onderzoek naar een medicijn kost veel geld en met voldoende financiële middelen kan er een versnelling naar een medicijn worden gemaakt.

Het doel van de stichting Energy4All is het genereren van geld om het onderzoek naar een medicijn te versnellen. Met deze versnelling kunnen we levens redden. Aandacht voor deze zeldzame maar levensbedreigende ziekte is voor ons erg belangrijk.

Loop daarom de Dam tot Damloop voor Stichting Energy4All! Geef uw energie aan kinderen zonder energie!
Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van Energy4All. Het inschrijfformulier kunt u ook op de website downloaden.

Heeft u nog vragen? Mail naar damloop@energy4all.nl of bel naar 024-3249272 en vraag naar Sandra Tijnagel.
Wij hopen u weer te mogen verwelkomen op zondag 23 september!


Loop voor het sportiefste goede doel van Nederland!

Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met spierziekte. Spieren voor Spieren is opgericht door het Nederlands Elftal in 1998 en heeft sindsdien nauwe banden met sport. Het motto: ‘Gezonde spieren inzetten voor zieke spieren’ past helemaal bij de Dam tot Damloop. Spieren voor Spieren zal dit jaar met 300 lopers aan de start van de 10 mijl staan!

Vanaf nu is het mogelijk om in te schrijven voor het Spieren voor Spieren team. Je kunt inschrijven door een mail te sturen aan alexander@spierenvoorspieren.nl met daarin:
- Naam
- Adres
- Mailadres
- Telefoonnummer
- Shirtmaat
- Aantal startbewijzen

De ervaring heeft ons geleerd dat de startbewijzen erg snel vol zullen zitten. We behandelen de inschrijvingen op volgorde van binnenkomst. Dus wie het eerst komt…

We vragen iedere deelnemer minimaal 100 euro aan sponsorgeld op te halen. Voor bedrijven is het mogelijk een factuur te vragen. We moedigen natuurlijk iedereen aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor spierzieke kinderen. We zullen dit jaar iedere loper een unieke actiepagina aanbieden waardoor het werven van sponsoren erg leuk wordt. Het doel is om dit jaar samen €50.000,-  op te halen voor kinderen met spierziekte!

Spieren voor Spieren zal zorgen voor een startbewijs, dry-fit hardloopshirt en een sporttas met inhoud (gesponsord door Star Balm). Natuurlijk zal de Stichting ook mooie prijzen beschikbaar stellen voor de lopers die het meeste sponsorgeld verzamelen.

We kijken uit naar een bijzonder sportieve dag waar we allemaal onze gezonde spieren inzetten voor zieke spieren! Kijk voor meer informatie op www.spierenvoorspieren.nl/damloop


War Child
War Child Nederland zet zich in voor een vreedzame toekomst voor oorlogskinderen. Dit doen wij door bij te dragen aan de emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen én hun omgeving. Door middel van o.a. sport en spel probeert War Child kinderen te helpen met het verwerken van hun oorlogservaringen.

Spelenderwijs leren kinderen omgaan met hun emoties. Bij onze sportactiviteiten staat “winnen” niet centraal. Juist door samen iets positiefs te bereiken, krijgen kinderen zelfvertrouwen en sociale vaardigheden die ze nodig hebben in het dagelijkse leven. Zoals teamwork, leiderschap, zelfdiscipline en respect. Ze leren weer hoe ze met elkaar moeten omgaan en hoe ze kunnen samenwerken. Samen spelen bindt hen en geeft hen zelfvertrouwen en daarmee vertrouwen in de toekomst. Hierdoor kunnen oorlogskinderen opgroeien tot evenwichtige volwassenen, die kunnen bijdragen aan de vreedzame toekomst van hun land. Meer informatie over het werk van War Child vind je op www.warchild.nl.

Aanmelden kan via http://www.warchild.nl/damloop2011.

Silver Club Card

Loop warm voor Amnesty International
Amnesty speelde een belangrijke rol bij mijn vrijlating. Via Amnesty kreeg ik meer dan 20.000 brieven uit de hele wereld. De mensen zeiden dat ik niet alleen was , dat er mensen achter mij stonden…”Amnesty is een organisatie die veel doet en efficient is en die bezig is misstanden te corrigeren”. AL Jazeera-camaraman Sami al-Hajj uit Sudan kwam vrij uit Guantanamo Bay na zes jaar onterechte gevangenschap.

Overal ter wereld is onrecht en onderdrukking nog steeds aan de orde van de dag. Amnesty International strijdt hiertegen en zet zich in voor een wereld waarin mensenrechten voorop staan.

Het werk van Amnesty is succesvol! Om alle werkzaamheden zoals bv actievoeren, onderzoeken naar schendingen van mensenrechten en lobbywerk te kunnen blijven uitvoeren, is veel geld nodig.

Steun ons en loop warm voor Amnesty International zodat we duizenden mensen ter wereld die op ons rekenen, kunnen helpen.

Voor meer informatie en aanmelding: n.tetelepta@amnesty.nl, tel 020-5352114 of www.amnesty.nl/damtotdamloop.


AMREF Flying Doctors
AMREF begon 54 jaar geleden als de “Flying Doctors”. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot de belangrijkste gezondheidsorganisatie in Afrika, die vertegenwoordigd is in Oost- en zuidelijk Afrika, in Europa en Noord-Amerika. Met voorlichting, opleiding & training en onderzoek richten we ons op het behoud van gezondheid. Zo werken we samen met de bevolking aan goed functionerende gezondheidszorg en een gezonde toekomst, waarbij duurzaamheid en structurele verbetering van gezondheid in Afrika onze randvoorwaarden zijn. AMREF Flying Doctors richt zich vooral op de meest kwetsbare groepen in de meest afgelegen gebieden, zoals jonge vrouwen en kinderen, waarbij gezond blijven ons kernthema is. Nog steeds vliegen we medisch personeel naar afgelegen gebieden om artsen en verpleegkundigen op te leiden en complexe operaties uit te voeren.

Dit jaar verdedigen wij de in 2011 behaalde 1e plaats in de goede-doelenloop.

Wij vragen:
Ons doel is om met 100 betrokken lopers € 50.000 op te halen voor ‘Bouwen aan het Gezondheidsnetwerk’ in Kenia. Met dit bedrag kan AMREF honderden vrijwilligers als Rose Thomas en verpleegkundigen opleiden en voorlichtingsmateriaal, computers, zonnepanelen en fietsen aanschaffen. Met deze bijdrage maken we écht een verschil. Per deelnemer vragen we een minimale sponsorbijdrage van € 250,-, die VvAA verdubbelt.

Zie voor meer achtergronden over Bouwen aan het gezondheidsnetwerk vvaa.nl/amref

Wij bieden:
•             Een onvergetelijke ervaring.
•             Een startplek achter de wedstrijdlopers en vóór de business lopers.
•             Een gratis inschrijving.
•             Een loopshirt.
•             Looptraining(en) (afhankelijk van interesse).
•             Een trainingsschema en leuke wetenswaardigheden over training, looptechniek, hardloopschoenen, voeding e.d.
•             VIP-ontvangst op 23 september, voor de start in Amsterdam en na de finish in Zaandam.
•             Door mee te lopen in het AMREF- team, draag je op een leuke manier bij aan een betere gezondheid
voor mensen in Afrika.
•             Verdubbeling van de financiële bijdrage door VvAA = extra impact!

Geef je snel op via: damtotdamloop@vvaa.nl en verzeker je van deelname!

Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestiging van inschrijving waarin je meer informatie vindt over de aanloop naar 23 september.

Vragen kun je via het genoemde mailadres stellen aan Remko Klijn.


dance4life
dance4life is de internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. En dat is hard nodig! Wereldwijd leven ruim 33 miljoen mensen met deze ziekte en nog steeds raken elke dag meer dan 7.000 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. dance4life inspireert daarom juist jongeren om in actie te komen! Door middel van een uitdagend en inhoudelijk scholenproject leert dance4life jongeren om zichzelf te beschermen en daagt dance4life hen uit om hun eigen talent en creativiteit in te zetten om de bestrijding van hiv en aids aan te pakken.

Loop de Dam tot Damloop voor dance4life en zorg ervoor dat jongeren wereldwijd zelf in actie kunnen komen tegen hiv en aids! Meld je aan bij Rupert Springfield via r.springfield@dance4life.com, en vermeld daarbij je voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer en t-shirtmaat. Wij zorgen dan voor je startbewijs en een t-shirt. Wat we van jou vragen? Tenminste € 150 aan sponsorgeld! Uiteraard geven we je graag tips & ideeën om dit bij elkaar te krijgen!

Voor meer informatie over dance4life: www.dance4life.nl


Open Ogen: Geef je hobby een gouden randje

We hebben nog startnummers beschikbaar. Meld je snel aan: a.lim@eyecarefoundation.nl!

Met jouw sponsorgeld ( min. € 125,-) kan Eye Care Foundation onnodig blinde mensen in ontwikkelingslanden het zicht teruggeven. We bouwen aan bereikbare en betaalbare oogzorg voor iedereen! Het opleiden van lokaal personeel, van dorpsgezondheidswerkers tot oogarts, is essentieel om dit te bereiken.

Help op sportieve manier mee aan een leven met een helder zicht voor mensen die het nodig hebben.


Hulphond Nederland
Hulphond Nederland leidt al 25 jaar honden op tot Hulphonden. Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan. Doel: het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid, waardoor (re-)integratie in de samenleving wordt bevorderd.

Een hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om mensen met een handicap zelfstandiger te maken. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet was in de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal- emotionele voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.


Metakids
Er worden in Nederland 800 kinderen per jaar geboren met een stofwisselingsziekte. Driekwart van hen overlijdt voordat ze volwassen zijn. Inmiddels weten we dat er meer kinderen sterven aan een stofwisselingsziekte dan aan kanker. Onderzoek is de enige oplossing.

Metakids is er voor alle stofwisselingsziekten. Om bekendheid te geven aan stofwisselingsziekten en fondsen te werven voor onderzoek. Want ons motto is: Kansloos bestaat niet!


NO KIDDING
NO KIDDING is een publieksbeweging, waarbij bewustwording basisvoorwaarde is om iedereen in Nederland de ogen te openen voor de realiteit (zowel de wreedheid, als de machteloosheid) van kindermishandeling. Via het delen van ervaringen kindermishandeling voelbaar, zichtbaar en bespreekbaar maken, vervolgens mensen en organisaties te mobiliseren en te activeren om via kleine, persoonlijke, stappen (op de eigen m2) kinderen in nood te laten weten dat ze van waarde zijn en ouders aan te spreken en steun te bieden.


ChildsLife: Chances for Children
Het doel om weer mee te doen met de Damloop is, om de waanzinnige bedragen van de voorgaande jaren (2010: € 10.000,- en 2011: € 13.000,-) te overtreffen. Mede door deze opbrengsten konden wij starten met de bouw van een slaapzaal voor 80 Maasai meisjes en onze Beroepsopleiding voor 120 kinderen in Kibera, Kenia. Dit jaar hopen wij weer op een mooie opbrengst, hiervan kunnen wij projecten zoals de Beroepsopleiding in Kenia, de naschoolse opvang in Roemenië en ons HIV-moeders project ondersteunen. Klik hier voor een overzicht van onze projecten.

ChildsLife vindt dat ieder kind recht heeft op onderdak, eten, onderwijs en zorg. Dus ook kinderen die in armoede leven. ChildsLife biedt kinderen kansen. De kans om sterk te worden. De kans om op te groeien tot wie ze willen zijn. We geven praktische hulp aan kinderen en de gemeenschap waarin zij leven. We doen dit overal in de wereld, samen met de lokale bevolking en lokale partners. Ons hoofdkantoor staat in Haarlem, daarnaast heeft ChildsLife ook kantoren in Kenia en Roemenië waar vanuit onze eigen projecten begeleid worden.

Jij kunt dus op een leuke en fanatieke manier geld inzamelen voor kinderen die worden ondersteund door ChildsLife en zó bied jij deze kinderen kansen, kansen op een mooie toekomst vormgegeven door hén zelf.

Meld je nu aan bij Melanie Breed, door een mail te sturen, o.v.v. van je voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, gewenste afstand, kledingmaat. We vragen om een startbedrag van 35 euro hiervoor ontvang je het startbewijs, een ChildsLife hardloop T-shirt, hapje en een drankje en natuurlijk een hele gezellige dag. Daarnaast ga je opzoek naar zoveel mogelijk mensen die jouw actie gaan ondersteunen door je te laten sponsoren. Hoe? Kijk hier.

Wil je op de hoogte blijven van ons werk, meld je dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief op .

Voor meer informatie ga naar www.childslife.nl of bel 023-5570081.


Europa Kinderhulp
Loop met ons mee! Wij regelen je startbewijs, een mooi loopshirt, tips om sponsors te vinden en gezelligheid voor, tijdens en na de Damloop. Het enige dat wij vragen is minimaal 100 euro sponsor geld dat je ophaalt. Voor het zoeken / vinden van sponsorgelden bieden wij tips aan. Vraag de voorwaarden per mail aan Harry: europakinderhulp@live.nl Of kijk op onze speciale damloop site: http://ekhdamloop.wordpress.com

Mede dankzij de groep lopers kunnen wij elk jaar weer veel kinderen uitnodigen in onze regio, om 3 weken onbezorgde vakantie te vieren. Kinderen uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, maar ook uit Nederland worden uitgenodigd omdat ze het nodig hebben. De kinderen voor wie wij ons inzetten hebben het niet gemakkelijk thuis. Het kan gaan om allerlei soorten problemen, zowel op financieel als sociaal gebied. Een vakantie betekent voor deze kinderen dan ook heel veel. Ze kunnen even op adem komen en ‘bijtanken’. Vaak is de vakantie een ervaring voor het leven en levert deze een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het kind.

Wij doen ons werk zonder ook maar enige vorm van subsidie te ontvangen. Daarom zijn wij volledig afhankelijk van sponsoring, giften en donaties. Daarom ook is de Dam tot Damloop voor ons elk jaar een belangrijke bron van inkomsten.

Europa Kinderhulp is in het bezit van het CBF-Keur. Voor meer info over ons werk, kijk op www.europakinderhulp.nl


Stichting Specsavers Steunt
Betrokkenheid bij de lokale gemeenschap in de steden waar Specsavers-winkels aanwezig zijn, is iets wat we bij Specsavers heel belangrijk vinden. Daarom hebben we de Stichting Specsavers Steunt opgericht. Een Stichting waardoor het mogelijk is om lokale initiatieven te helpen. Iedere Specsavers-winkel draagt haar steentje bij. Per verkochte bril of verkocht hoortoestel wordt er daarom een vast bedrag aan de Stichting gegeven. Dit bedrag wordt vervolgens gedoneerd aan de lokale initiatieven.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingspecsaverssteunt.nl.


Wie voor kankerpreventie loopt wint altijd!
De Dam tot Dam loop komt er weer aan. Geef kanker geen kans en laat je loop sponsoren voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds! Doe mee en meld je nu aan via marathon@wcrf.org. Wij regelen je inschrijving, voorzien je van een shirt en maken een eigen sponsorpagina voor je aan op onze site. Meld je snel aan want het aantal startbewijzen is beperkt.

Wist je al dat je zelf iets kan doen om je risico op kanker te verlagen? Onderzoek wijst uit dat we ons risico met een derde kunnen verlagen door gezond te eten en te leven. We weten al veel over de preventie van kanker. Maar nog lang niet genoeg. Meer onderzoek en voorlichting is essentieel. Steun ons en maak van jouw finish onze start!

Meer informatie over onze stichting kan je vinden op www.wcrf.nl. Geef kanker geen kans!

Bronze Club Card

Cuey Machar Secondary School Foundation (CMSF) – Stap voor stap naar beter onderwijs!
De Cuey Machar Secondary School Foundation (CMSF) is opgericht door voormalig kindsoldaat Kon Kelei. Met CMSF zet hij zich in voor middelbaar onderwijs in zijn geboorteland Zuid-Soedan. Op tienjarige leeftijd wist Kon het leven als kindsoldaat te ontvluchten. Nadat hij in het jaar 2000 als vluchteling voor het eerst voet op Nederlandse bodem had gezet, voltooide hij in 2010 de opleiding Internationaal en Europees Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Veel leeftijdsgenoten in Zuid-Soedan hebben niet de kans gekregen om, net als Kon, een degelijke opleiding te volgen. Met CMSF wil Kon hier wat aan doen. De schooljeugd van Zuid-Soedan moet de kans krijgen om zich te ontwikkelen en te kunnen dromen van een betere toekomst.

De afgelopen jaren heeft CMSF met een team bestaande uit bekende en minder bekende Nederlanders deelgenomen aan de Dam tot Damloop. De bouw van de middelbare school in Cuey Machar, de plaats waar Kon ooit op vierjarige leeftijd door het leger werd meegenomen, is mede hierdoor bijna voltooid. Ook in 2011 staan we aan de start met als doel: de inrichting van acht klaslokalen.

Wil jij voor CMSF meelopen met de Dam tot Damloop? Meld je dan nu aan via info@cmsf.nl. In principe is onze loperslijst vol, maar je kunt je aanmelden voor de reservelijst. Uiterlijk 1 augustus krijg je dan te horen of je via CMSF mee kunt lopen. Meer informatie over onze stichting vind je op www.cmsf.nl. Wij vragen 50 euro voor het starbewijs en minimaal 100 euro aan sponsorgeld, maar meer is natuurlijk altijd welkom. In ruil hiervoor bieden wij jou (naast het startbewijs) een hardloopshirt en een heerlijke lunch na afloop!


Dokters van de Wereld
Dokters van de Wereld zet zich in voor structurele medische hulp voor zwakkeren in meer dan vijftig landen. Zo ook voor verwonde en misvormde  kinderen in ontwikkelingslanden. Ze worden moeilijk geaccepteerd en soms zelfs uit hun gemeenschap verbannen. Sinds 1989 voert Dokters van de Wereld daarom Operatie Glimlach uit. Een bijzonder project waarbij kinderen reconstructieve chirurgie krijgen. Dit jaar willen we gaan lopen voor Operatie Glimlach in Burundi. Hier komen helaas veel brandwonden voor. De kosten per reconstructieve operatie zijn 250 Euro. Zo geven we jonge mensen een eerlijke kans op een zelfstandige, gelukkige toekomst. We geven ze hun glimlach terug!

Voor 23 september aanstaande, hebben we 50 startplaatsen ter beschikking voor hardlopers die willen hardlopen voor Operatie Glimlach in Burundi. Hopelijk wil jij met je deelname één of meerdere operaties bijeen lopen.

Sponsorgeld: vanaf € 150,-
Je krijgt terug:
- Gratis startbewijs
- Gratis hardloopshirt
- Start vooraan in het Goede Doelenvak
- Je eigen online wervingspagina


Loop voor schoon water in Cambodja
ICS (Investing in Children and their Societies) wil armoede duurzaam bestrijden. Een mooi voorbeeld daarvan is het inzetten van een waterzuiveringsinstallatie in Cambodja. In  dit land is een groot gebrek aan schoon water. Hierdoor zijn er veel ziektes waarvan voornamelijk veel kinderen slachtoffer worden. Daarom wil ICS negen waterzuiveringsinstallaties in Cambodja opzetten. Tegelijk met het schone water start ook een campagne om mensen bewust te maken van de gevaren die het drinken van vervuild water met zich meebrengt.

De installaties leveren meer op dan alleen schoon water. Ze leveren ook werkgelegenheid op en dus inkomen. Doordat het gezuiverde water  voor een betaalbare prijs verkocht wordt, kan de installatie winst gaan maken. Die winst wordt weer gebruikt voor bijvoorbeeld het opzetten van kleine ondernemingen en het verstrekken van microkrediet; het armoedeprobleem in Cambodja wordt zo dus stap voor stap opgelost.

Loop jij voor schoon water? Ga dan naar www.ics.nl of mail info@ics.nl o.v.v. Dam tot Damloop.

Over ICS:
Kinderrechten, hygiëne, economische vooruitgang, veiligheid, educatie, schoon drinkwater.. stuk voor stuk belangrijke thema’s die aandacht en financiering verdienen. ICS werkt aan ál deze thema’in Afrika en Azië.  Kinderbescherming en sociaal ondernemen staan centraal. Het effect daarvan is vele malen groter dan wanneer er slechts één thema wordt aangepakt. Dat er een school wordt gebouwd in een gemeenschap is belangrijk, maar nog belangrijker is dat ouders geld verdienen, zodat hun kinderen naar school kunnen. Dat er genoeg geld is om gevarieerd te eten, zodat het kind zich beter kan concentreren op school. Dat er een duurzame vorm van energievoorziening is, zodat ’s avonds huiswerk kan worden gemaakt. En dat kinderen weten waar ze naar toe kunnen als ze zich niet meer veilig voelen thuis. Kinderen hebben de beste kansen voor de toekomst als alle aspecten van hun leven goed geregeld zijn. ICS maakt zich daar sterk voor.

Wat doet Make-A-Wish® Nederland?
Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.

Zo kon Thomas een dag astronaut zijn, danste Roselinde als ballerina mee met het Nationaal Ballet, werd Juliëtte een prinses en kreeg Alexander een boomhut als schuilplaats voor zijn geheime club. Stuk voor stuk liefste wensen van ernstig zieke kinderen die gerealiseerd zijn op een unieke wensdag.

Dat doen we al vanaf 1989 en er zijn sindsdien al ruim 4200 liefste wensen vervuld.

Waarom is geld zo belangrijk voor Make-A-Wish® Nederland?
Dromen kost niets, maar het vervullen van droomwensen kost héél veel  geld. Om die reden is uw bijdrage b.v. in de vorm van sponsoring, van enorme waarde en kunnen wij doorgaan met wat we zó graag doen:  liefste wensen vervullen van kinderen die dat zó nodig hebben.
Samen maken we wensen waar!!

Dank u wel voor uw steun!

Zie voor meer informatie over Make-A-Wish® Nederland:  www.makeawishnederland.org


Loop mee voor het Revalidatiefonds en maak kans op een rondleiding bij Studio Sport!
Ongeveer één op de tien mensen in Nederland heeft door ongeval of aangeboren afwijking een lichamelijke handicap of chronische ziekte. Revalidatie helpt mensen opnieuw vorm en inhoud te geven aan hun leven en eigen keuzes te maken, met als doel zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Maar revalideren alleen is niet voldoende. Het is zaak de samenleving zo in te richten dat mensen met een functiebeperking zo normaal mogelijk en zelfstandig kunnen leven. Voor extra aanpassingen en voorzieningen is vaak veel geld nodig. Het Revalidatiefonds helpt. Loop daarom mee voor het Revalidatiefonds en laat je sponsoren. Je maakt dan kans op een rondleiding bij Studio Sport.

Als deelnemer in een team van het Revalidatiefonds:
- verzorgt het Revalidatiefonds het startnummer en een wedstrijdchip
- ontvang je een professioneel hardloopshirt
- start je in het speciale goede doelen vak, vlak achter de wedstrijdlopers
- heb je toegang tot het VIP Business dorp en ben je als loper van het Revalidatiefonds na afloop van harte welkom in de KPMG tent, waar je wordt ontvangen met een hapje en een drankje

Deelname kost per loper € 100. Wij stellen het enorm op prijs als je je ook laat sponsoren door bijvoorbeeld vrienden, familie, collega’s etc. Haal je meer dan €250,- aan sponsorgeld binnen, dan ding je mee naar een rondleiding bij Studio Sport. Degene met het hoogste sponsorbedrag is al zeker van een kijkje achter de schermen!

Sponsoring kan via een digitaal systeem of met een sponsorformulier.

Enthousiast geworden? Meld je aan bij Xandra Kok: xandra.kok@revalidatiefonds.nl. Ook kun je bij haar terecht voor meer informatie over sponsoring en voorwaarden. Voor meer informatie over het Revalidatiefonds: www.revalidatiefonds.nl.


Stichting Run4Schools
Stichting Run4Schools financiert én organiseert zowel in- als naschoolse sportopvang op vier lagere scholen in het township Mitchell’s Plain, Kaapstad, Zuid-Afrika. Dagelijks bereiken we met onze sportprogramma’s honderden kinderen, wekelijks ruim vier duizend.

Naschoolse sportopvang is dé manier om kinderen na school uit handen te houden van bendes (gangs) en te voorkomen dat ze in aanraking komen met drugs, criminaliteit of erger. Bovendien is bewezen dat je kinderen helpt door ze met sport en spel weer even kind kunt laten zijn. Meer info zie de website: www.run4schools.nl

Hardlopen is voor Run4Schools de belangrijkste activiteit om geld in te zamelen waarmee de programma’s kunnen worden bekostigd.
Net als vorig jaar heeft Stichting Run4Schools 50 startbewijzen gedoneerd gekregen. Loop jij mee met team Run4Schools tijdens de 28ste editie van de Dam tot Damloop? Meld je dan nu aan door een e-mail te sturen naar info@run4schools.nl onder vermelding van je naam, adresgegevens, telefoonnummer en je geboortedatum.

We vragen voor de 10 EM een bedrag van minimaal € 100,00 en voor de 4 EM een bedrag van minimaal € 50,00. Dit is inclusief het startbewijs voor de Dam tot Dam loop.

Daarnaast krijg je van ons een functioneel t-shirt van PUMA met daarop het logo van Stichting Run4Schools.  Het gehele bedrag en eventueel een extra donatie komt geheel ten goede aan de stichting. Wij danken je nu al voor je enorme inzet!


Help mee onderwijs veilig te stellen in Berending- Gambia

In het dorp Berending in Gambia is, mede dankzij de deelname van sportieve weldoeners aan de DAM tot DAM goede doelenloop 2011, een lagere school gerealiseerd, The Pallum Lower Basic School. Om de continuïteit en de kwaliteit van onderwijs te waarborgen in dit dorp wordt er een bomenplan ontwikkeld. Er zal een stuk grond worden voorzien van 100 sinaasappelbomen. De vruchten van de sinaasappelbomen worden verkocht op de markten buiten het dorp. Met de opbrengst van de verkoop  van deze vruchten worden  de salaris- en studiekosten van het onderwijzend personeel en het onderhoud van de schoolgebouwen bekostigd. Er zal een waterput worden geslagen om het bomenplan te kunnen voorzien van water. Het bomenplan betekent een grote stap voorwaarts op de weg naar zelfredzaamheid én biedt tevens garantie op onderwijs voor de toekomst.

Doe mee en laat je sponsoren door familie, vrienden en bedrijfsleven! Stichting Gambia Team.NL verzorgt de inschrijving, chip, startnummer en T-shirt. Wij vragen aan jou minimaal € 100,00 voor het goede doel bij elkaar te lopen.

Meldt je aan bij Marsha van Alphen, email: teamgambianl@hotmail.nl of Ite Visser, email: itehella@hotmail.com. Graag naam, adres- en telefoongegevens vermelden met een opgave voor de te lopen afstand, de 4 EM of 10 EM en de maat voor het T-shirt.


Stichting Hartekind – Kind zijn, hart nodig!
Kinderen willen in bomen klimmen, zwemmen in zee en voetballen in het park. Allemaal héél normaal en vanzelfsprekend, maar niet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. Deze ‘Hartekinderen’, waarvan er in Nederland ongeveer 1300 per jaar geboren worden, blijven levenslang geconfronteerd met hun hartafwijking. Steeds opnieuw en in verschillende gedaantes kan deze ziekte de kop opsteken. Denk daarbij aan hartritmestoornissen, operaties en dagelijkse ongemakken.

Stichting Hartekind wil ervoor zorgen dat deze grote, groeiende groep kinderen permanent de zorg en aandacht krijgt die ze verdient, zodat ze zo min mogelijk last hebben in hun dagelijks leven.

Loop daarom mee voor onze ‘Hartekinderen’ en steun Stichting Hartekind!

De deal:
- Wij regelen je startbewijs voor de 10 Engelse mijl
- Je ontvangt een mooi Hartekind hardloopshirt
- We maken een teamfoto bij de start
- Omdat je meeloopt voor een goed doel, heb je een fantastische startplek! Je start vroeg en vooraan in het veld.
- Na afloop ontvangen we je graag voor een verfrissing bij onze stand.
- Wij bieden je een online sponsorpagina voor je eigen fondsenwervingsactie

Jij zorgt voor minimaal € 100,00 aan sponsorgeld.

Degene met de hoogste sponsorbijdrage ontvangt een verrassing!

Aanmelden kan door te mailen naar: info@hartekind.nl

Geweldig dat je mee doet en onze Hartevriend bent!


Lopen voor de Stichting Leukemie.nl
De strijd tegen leukemie is een enorm gevecht. Bij veel patiënten, jong en oud, schiet de huidige behandeling helaas nog steeds te kort. De landelijke Stichting Leukemie.nl richt zich op leukemie en aanverwante beenmerg- en bloedziekte en maakt zich sterk voor innovatief onderzoek. De stichting geeft gerichte patiëntenvoorlichting via www.leukemie.nl en financiert projecten uit donaties en giften van particulieren en bedrijven. In “Lopen voor de LOL” (LoopOrganisatieLeukemiestichting, zie www.lopenvoorleukemie.nl) koppel je in teamverband je sportieve prestaties aan ons goede doel.

Samen strijden tegen leukemie: stap voor stap vooruit! Inschrijving als individu, team of groep. We hebben 4 teams voor de 10 EM en 1 voor de 4 EM. Meld je aan bij ons en je krijgt nadere informatie over inschrijf- en sponsorformulieren en het LOL- sponsorshirt: info@leukemie.nl of gbeukhof@leukemie.nl. Contactpersoon: Gijs Beukhof (06-53725255).


Stichting Sukaisa
Stichting Sukaisa helpt mee de Millenniumdoelstellingen te behalen: armoedebestrijding, ieder kind naar school en gelijke kansen voor man & vrouw. Momenteel wordt er aan project gewerkt in west Kenia, waar een grote nieuwe school gebouwd wordt met goede kwaliteit onderwijs; deze school zal een voorbeeld gaan zijn voor de hele regio. Speciale aandacht wordt hierbij besteed aan het kleuteronderwijs. Deze vorm van onderwijs wordt door de overheid erg verwaarloosd, terwijl kleuteronderwijs juist de basis is voor alle vervolg van onderwijs voor de kinderen.

Dit project vindt plaats vanuit community development. Ouders en dorpsbewoners leveren ook een bijdrage. Deze aanpak is van belang om de ouders zo veel mogelijk bij het onderwijs van hun kinderen te betrekken. Het project dient namelijk van de mensen zelf te zijn en niet van ons.
Meerdere stichtingen werken aan dit project mee, stichting Sukaisa is hierbij een schakel in een groter geheel. Deze stichtingen tezamen zorgen ervoor dat een hele gemeenschap kans krijgt op een betere toekomst.
Wil jij ook een positieve bijdrage leveren? Doe dan mee, laat je sponsoren en help Sukaisa helpen!

Voor meer informatie: www.sukaisa.org of maddy@sukaisa.org. Minimale bijdrage is € 100,- ex startbewijs, maar meer is natuurlijk veel leuker…


IKRETTHETWEL.NL: Grotere naamsbekendheid voor het RETT-Syndroom
IKRETTHETWEL.NL helpt Stichting Terre om het RETT-Syndroom onder de aandacht te brengen.

1 op de 10.000 meisjes die geboren worden heeft het RETT-Syndroom, maar omdat deze ziekte nog vrij onbekend is onder de mensen en de medici, komt een eventuele diagnose vaak pas na jaren! Dit komt mede doordat de meisjes ogenschijnlijk gezond geboren worden en de ziekte zich pas uit tussen de 6 en de 18 maanden. Het RETT syndroom is een niet erfelijke ernstige neurologische ontwikkelingsstoornis, die vooral bij meisjes voorkomt. Ook dit jaar willen wij de naamsbekendheid van het RETT syndroom groter maken, door met 50 mensen deel te nemen aan de damloop. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus voor meer informatie, inschrijvingen en donaties kunt u terecht op www.ikretthetwel.nl en www.stichtingterre.nl.


‘Jongeren zijn niet alleen de toekomst, jongeren zijn het NU!’
Todos, move 2 change, is een stichting die zich inzet voor jongeren wereldwijd, specifiek voor jongeren in achtergestelde gebieden. Todos geeft jongeren de kans om zich optimaal te ontwikkelen en hun talenten te ontplooien, ongeacht geslacht, ras, taal, religie, sociale of economische positie. Met de inzet van sport & art stimuleren wij het eigen maken van life skills (basisvaardigheden) en jeugdleiderschap. Jeugdleiderschap en wereldwijde uitwisseling van kennis en ervaring dragen bij aan de positieve houding van de jongeren en hun omgeving.

Ren mee voor Todos en zorg ervoor dat wij onze projecten kunnen blijven uitvoeren. Uw sportieve inzet helpt mee aan de verandering in het leven van een sloppenkind. Voor uw bijdrage bieden wij u een gewild startbewijs, een hardloopshirt, foto en een warm onthaal bij de finish met een hapje, drankje en een massage!

Inschrijven kan door het sturen van een mail naar: hardlopen@todos.nl.

Voor meer informatie over Todos bezoek onze website: www.todos.nl of bel: 020-4082244.

Overige goede doelen

Zet stappen richting een wereld zonder kinderarbeid!
Wereldwijd wordt het bestaan van kinderarbeid betreurd. Desondanks zijn er nog steeds meer dan 215 miljoen kindarbeiders op de wereld. Ze werken in mijnen en op het land, in de huishouding of in fabrieken. Met weinig kans op een betere toekomst. En dat terwijl ze recht hebben op onderwijs!

‘Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats’ is een internationale campagne, gecoördineerd door ontwikkelingsorganisatie Hivos. Stop Kinderarbeid heeft als doel het uitbannen van álle vormen van kinderarbeid en het verzorgen van regulier dagonderwijs voor kinderen tot tenminste 15 jaar.

Loop mee tegen kinderarbeid in een van de goede doelen teams van Hivos!

Je krijg van ons:
1. Gratis startnummer
2. Start in Goede Doelen vak
3. Gratis Hivos/Stop Kinderarbeid Tshirt
4. Opvang aan finish bij Hivos/Stop Kinderarbeid stand
5. Ondersteuning bij het werven van sponsoren

Voor meer informatie en aanmelding. Stuur een mailtje naar info@stopkinderarbeid.nl of ga naar www.stopkinderarbeid.nl.


De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging
‘Wat kan ík doen om de jeugd in beweging te krijgen?’ Het is de vraag die Johan Cruijff ertoe bracht zijn eigen Foundation in het leven te roepen. Hij besefte dat sport niet alleen leuk en gezond is, maar onmisbaar voor de gezonde ontwikkeling van elk kind. Met sport kun je niet vroeg genoeg beginnen. Je krijgt maar één lichaam, daar moet je de rest van je leven mee doen. Logisch dat sport en kinderen de pijlers zijn geworden onder de Johan Cruyff Foundation, in het bijzonder kinderen met een handicap.

Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door de aanleg van Cruyff Courts (openbare trapveldjes), door sportprojecten voor jeugd met een handicap te ondersteunen en door onderwijs voor (ex) sporters aan te bieden via het Cruyff Institute. Dat gebeurt altijd samen met verenigingen, scholen, sportbonden, bedrijven en overheden, want: ”Alleen kun je niets, je moet het samen doen”.

Indien je wilt lopen voor de Cruyff Foundation als goed doel, neem dan contact met ons op via 020-3057766 of info@cruyff-foundation.org

Voor meer informatie over de Cruyff Foundation kunt u kijken op via www. cruyff-foundation.org.


De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) zet zich in voor een langer en beter leven voor mensen met Cystic Fibrosis (CF)
Cystic Fibrosis (CF) wordt ook wel taaislijmziekte genoemd en is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. CF tast onder andere de longen aan en verstoort de spijsvertering. CF is niet te genezen. De gemiddelde levensverwachting van mensen met CF is 40 jaar, in Nederland zijn er 1400 patiënten. De NCFS maakt zich sterk voor deze mensen.

Om al ons werk te kunnen doen is veel geld nodig. Jij kan ons daarbij helpen door mee te doen aan de Dam tot Damloop en daarbij geld in te zamelen voor de NCFS.

Als je voor ons loopt krijg je een Dam-tot-Dam-startpakket. Dit pakket bevat een startbewijs, een top loopoutfit (shirt en short), een persoonlijk voorbereidingsprogramma en twee loopsessies met Olympisch atleet Hans Koeleman (op 22 juli en 12 augustus 2012). Kijk hier voor de voorwaarden en schrijf je vandaag nog in!


NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind)
Kinderen en jongeren met een handicap zullen altijd te maken hebben met hun beperking. Maar dat hoeft hen niet te beletten om een volwaardig leven te leiden, net als andere kinderen. Dingen die moeilijker gaan, anders moeten, daar zijn oplossingen voor. Dat is waar NSGK zich voor inzet.

NSGK steunt projecten die de ontwikkeling van kinderen met een handicap stimuleren, zodat ze kunnen opgroeien tot zo zelfstandig mogelijke volwassenen. Volwassenen die door hun capaciteiten en talenten te benutten een eigen, unieke rol in de maatschappij kunnen vervullen, op de manier die ze zelf willen. Daarnaast steunen we het gezin en de directe omgeving van deze kinderen en jongeren.

Om dit te bereiken financiert NSGK een breed scala aan uitdagende projecten van betrokken mensen. Projecten die de samenleving toegankelijk maken voor kinderen en jongeren met een handicap, die hun zelfvertrouwen versterken en die bijdragen aan een positieve beeldvorming.

NSGK komt al sinds 1950 op voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de steun van zo’n 40.000 donateurs en zo’n 7.500 vrijwilligers financiert en stimuleert NSGK projecten op het gebied van spelen, wonen, werken, cultuur, sport, vakantie en voorlichting. Zo helpen we kinderen en jongeren met een handicap om volwaardig te kunnen leven.

Inmiddels heeft NSGK zich ontwikkeld tot het grootste fonds in Nederland dat zich uitsluitend richt op kinderen en jongeren met een handicap.

Bekijk een kort introductiefilmpje over het werk van NSGK

Keurmerk
NSGK is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat de organisatie op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt. Om dit keurmerk te krijgen, moet NSGK voldoen aan strenge criteria op financieel, bestuurlijk en organisatorisch gebied. Voor meer informatie zie www.cbf.nl.


Een goed doel voor jezelf en voor een ander:  loop voor Malaika Kids!
Loop tijdens de Damloop mee met een team van Malaika Kids Nederland. Malaika Kids is een goede doelenstichting die fondsen werft voor een zuster stichting in Tanzania. Deze stichting vangt 135 weeskinderen op, biedt onderdak en laat kinderen onderwijs volgen (www.malaika-kids.nl). De stichting is een lokaal Tanzaniaans initiatief en we gebruiken zoveel mogelijk lokale Tanzaniaanse middelen om onze fondsen in te zetten voor een betere toekomst voor de weeskinderen in Tanzania.

Wat krijg jij van ons?
Een startbewijs voor de goede doelenloop, een Malaika-kids running-shirt  en toegang tot een eigen actiepagina op internet die het heel makkelijk en leuk maakt om geld in te zamelen. Aan het eind van de Damloop staat een hapje en een drankje klaar in onze stand en ontvangen de winnaars van de Damloop (qua tijd & qua sponsoring) een presentje. We laten je weten hoe het geld wordt besteed in Tanzania.

Wat verwachten we van jou?
Je maakt je eigen actiepagina aan op de Malaika Kids website en verspreidt deze via Facebook, Twitter en/of email. Je legt zelf € 25,- euro in en je zamelt tenminste € 100,- aan sponsorgeld in. Dat bedrag heb je zo bij elkaar, weten wij uit ervaring. Verleden jaar was de gemiddelde opbrengst € 250,-!

Meld je aan via annamuntingh@hotmail.com of maarten.steemers@malaika-kids.nl


RAINBOW HOMES
De formule Rainbow Homes bestaat uit het huisvesten van straatmeisjes in bestaande scholen waar slaapruimte, een keuken en sanitaire en recreatieve voorzieningen worden gecreëerd. Hier wordt voor de meisjes een thuis gecreëerd, met alles wat daarbij hoort: gezonde voeding, kleding, medische zorg, onderwijs, recreatie en hulp bij re-integratie.

Doelstelling van het Rainbow Programma is het ontwikkelen van een netwerk van “Rainbow Homes” in India waar straatmeisjes worden begeleid naar volwassenheid. Streven is om in 2018 een keten van 100 Rainbow Homes te hebben in de 15 belangrijkste steden.

Deze sponsorloop wordt mede ondersteund door WE Fashion.

Loop met ons mee en haal zoveel mogelijk sponsorgeld binnen (minimaal EUR 100). De deal:

 • Je ontvangt een startbewijs voor de 10 mijl (kosten EUR 45) of voor de 4 mijl (32,50)
 • Je start bij de Goede Doelenloop, dus vroeg in de wedstrijd
 • Na afloop is er een hapje/drankje in de WE tent met de andere lopers
 • Ga voor zoveel mogelijk sponsorgeld (streven is EUR 100).
 • Voor aanmelden: monique@partnershipfoundation.nl

Voor verdere informatie over Rainbow Homes, zie:
www.partnershipfoundation.nl


De sportiefste manier om kinderlevens te redden!
Houd je van hardlopen en vind je net als wij dat ieder kind recht heeft op leven, eigen dromen en een toekomst? Loop dan mee in één van onze teams tijdens de Dam tot Damloop en laat je sportieve prestatie door zoveel mogelijk vrienden, familie, collega’s en bekenden sponsoren!

Met de opbrengst van de Dam tot Damloop werkt Save the Children wereldwijd aan het verbeteren van de toekomst van miljoenen kinderen. Voor veel kinderen is het moeilijk om hun toekomstdroom te realiseren. Simpelweg om dat ze geboren zijn op een plek waar armoede, een conflict of (natuur)geweld tot de dagelijkse realiteit behoren. Save the Children gelooft dat elk kind een kans verdient om iets van het leven te maken, waar het ook geboren wordt. Daarom zet Save the Children zich in om kinderlevens te redden. Ook helpen we mee bij het realiseren van kinderdromen en het vormgeven van een goede toekomst. Dit doen we door het bieden van medische zorg, onderwijs en het verbeteren van leefomstandigheden.

What’s in it for you?

 • Een mooi loopshirt
 • Een startbewijs
 • Lopen in een team met allemaal geïnspireerde mensen
 • Morele support voor, tijdens en na de loop
 • Benodigde energie na de loop
 • En natuurlijk een onvergetelijke dag en eeuwige dank en roem voor je prestatie!

Wat vragen wij van jou?

 • Wij vragen jou om op zoek te gaan naar zoveel mogelijk mensen die jouw sportieve prestatie willen sponsoren (streefbedrag is € 150 p.p.).
 • Enthousiasme

Aanmelden:
Geloof jij ook dat elk kind de kans verdient om iets van zijn of haar leven te maken onafhankelijk van de plaats van de wieg? Meld je daarom vandaag nog! Je kunt je opgeven bij Santa Hissink, door een mailtje te sturen o.v.v. je voor- en achternaam, adres, telefoonnummer, gewenste afstand (4 of 10 mijl) en kledingmaat. E-mail, Website, telefoon: 070-3384448.


SOS Kinderdorpen

Wat doen wij?
SOS Kinderdorpen zorgt er al ruim 60 jaar voor dat kinderen die er alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevol gezin. Want over de hele wereld zijn er kinderen die door armoede, ziekte of oorlog de zorg van hun ouders verliezen. Met onze unieke gezinsgerichte aanpak in de SOS kinderdorpen en gezinsversterkende programma’s krijgen deze kinderen een solide basis om zich te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen (www.soskinderdorpen.nl).

Wat kun jij doen?
Laat anderen jouw Dam tot Damloop sponsoren en lever op deze manier een bijdrage aan een liefdevol thuis voor kinderen zonder familie. Je kunt je per team (5-10 mensen) of individueel inschrijven. Wij vragen onze lopers garant te staan voor een sponsorbedrag van minimaal 100 euro per loper, maar meer mag uiteraard!

Wat levert het je op?

-          GEEN inschrijfkosten
-          Een bevoorrechte startpositie
-          Toegang tot het VIP-Businessdorp
-          Een teamfoto

Hoe meld je je aan?
Mail naar daan@soskinderdorpen.nl en wij sturen je alle benodigde informatie toe!


Stichting Anak Filippijnen
Stichting Anak Filippijnen zet zich in voor kinderen uit Filippijnse sloppenwijken. Anak maakt  onderwijs mogelijk voor kansarme maar getalenteerde en gemotiveerde kinderen uit sloppenwijken.

Doel
Een studiebeurs voor een kind kost ongeveer 1 euro per dag. Ren mee en stuur meer kansarme kinderen naar school!

Aanmelden:

 • Meld je individueel aan op www.anak.nl
 • Wil je een heel team (maximaal 10 deelnemers) aanmelden mail dan jeannine@anak.nl
 • De aanmelding is definitief wanneer het inschrijfgeld van minimaal 50 euro is ontvangen en op voorwaarde dat er nog kaarten zijn.
 • Een startbewijs kost 50 euro hiervan is 38 euro voor het startbewijs en 12 euro voor de kinderen in de Filippijnen. Het   zou mooi zijn als je meer sponsorgelden zou kunnen werven.

www.anak.nl


Stichting Heppie
Heppie maakt kinderen blij. En dat is nodig, want ook in Nederland zijn er duizenden kinderen voor wie het niet mee zit. Bijvoorbeeld omdat ze niet meer thuis kunnen wonen of in armoede leven. Of omdat er sprake is van een stoornis zoals ADHD of autisme waardoor ze soms sociaal worden uitgesloten. Andere kinderen hebben jong al grote verantwoordelijkheden omdat hun ouders ernstig ziek of verslaafd zijn

Voor deze kinderen organiseert Heppie het hele jaar door vakanties en weekenden waarin alles draait om samen spelen, plezier maken en positieve aandacht. Jaarlijks ontvangt Heppie dankzij de inzet van ongeveer 500 vrijwilligers ruim 1.700 kinderen in de leeftijd van 6-18 jaar. Onlangs heeft Heppie haar eigen accommodatie geopend in Geldrop-Mierlo; Hotel Heppie.

Heppie ontvangt geen overheidsbijdrage en is dus volledig afhankelijk van vrijwillige inzet, giften en fondsenwervende acties.

Steun Heppie door met ons mee te lopen! Er zijn nog enkele startbewijzen voor de 4 en de 10 mijl beschikbaar. Aanmelden kan via cynthia.van.den.hurk@heppie.info

Voor meer informatie over Heppie of hoe Heppie gesteund kan worden, ga naar:
www.heppie.nl
www.hotelheppie.nl
www.maakheppie.nl


Stichting MS-Anders

Multiple Sclerose
Stichting MS-Anders zet zich in voor mensen met Multiple Sclerose (MS). Deze ongeneeslijke ziekte tast het centrale zenuwstelsel aan. Dit resulteert in o.a. oogklachten, extreme vermoeidheid, verzwakking, geheugenstoornis, spasmen, controleverlies over blaas en darmen en stuurloosheid van bewegingen.

Wie we zijn en wat we doen
Sinds 1996 zet stichting MS-Anders zich in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS. Daarom financiert MS-Anders niet alleen wetenschappelijk onderzoek, maar maakt zij zich ook hard voor de leefomgeving van de patiënt, zijn/haar partner en kinderen, de zorg eromheen. Voor meer informatie: www.ms-anders.nl

Kinderweekenden
Het geld dat wordt opgehaald met de Dam tot Damloop zal worden gebruikt voor onze kinderweekenden. Kinderen met een chronisch zieke ouder worden over het algemeen zwaarder belast dan andere kinderen. Onder begeleiding van deskundigen mogen deze jonge mantelzorgertjes even al hun zorgen opzij zetten. Naast al deze bezigheden is er de nodige aandacht voor MS en de thuissituatie.

Wat levert het u op als u voor ons loopt?
-          U start in het goede doelen vak
-          U ontvangt een MS-Anders- renshirt
-          Na de finish wordt u ontvangen in de Charity Zone, waar u een hapje en drankje krijgt aangeboden.
-          Een goed gevoel, omdat mede door u, een kinderweekend georganiseerd kan worden.

Wilt u voor ons goede doel lopen? Stuur dan snel een mailtje naar ondergetekende!

Graag tot 23 september!

Stichting MS-Anders
Frans van Rheenen
fvanrheenen@ms-anders.nl


Stichting Wielewaal
Vakantie is heerlijk! Stappen, lekker op het strand liggen, shoppen of genieten van een festival… Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je bijvoorbeeld in een rolstoel zit, blind bent of een autistische stoornis hebt is het niet zo eenvoudig om op pad te gaan. Stichting Wielewaal maakt vakantie en logeren voor deze kinderen en jongeren wel mogelijk.

Wielewaalactiviteiten zijn bedoeld voor kinderen en jongeren met een lichamelijke handicap, een meervoudig complexe handicap (lichamelijk en verstandelijk) of ADHD/Autisme Spectrum Stoornis. Er zijn verschillende soorten activiteiten: van logeerweekenden tot groepsvakanties en van vakantiedagopvang tot campingactiviteiten. Zo zijn er verschillende mogelijkheden qua lengte en tijdstip in het jaar. Alle activiteiten worden begeleid door jonge, enthousiaste vrijwilligers.

Omdat de vakanties – o.a. door de extra kosten voor werving, scholing, reis en verblijf van vrijwilligers – duurder zijn dan vakanties voor mensen zonder beperking, is Wielewaal altijd op zoek naar mogelijkheden om de activiteiten zo betaalbaar mogelijk te houden. Help jij ons mee door je deelname aan de Dam tot Damloop.

Meedoen voor Wielewaal betekent:

 • Een startbewijs voor de 10 Engelse mijl in een Goede Doelenvak
 • Een hardloopshirt van Stichting Wielewaal
 • Ontvangst en aanmoediging door Wielewalers
 • Hulp bij het werving van sponsoren in de vorm van een eigen pagina op de website, een sponsorkaart en/of flyers

Meer weten? Kijk op www.wielewaal.nl en meld je aan via info@wielewaal.nl.


Stichting Zeldzame Ziekte Fonds
“Als uw kind gezond is heeft u wel duizend wensen, als uw kind ziek is heeft u er maar één.” – Daphne Deckers, ambassadeur ZZF

Staat u er wel eens bij stil dat  in Nederland ongeveer één miljoen mensen lijdt aan een zeldzame ziekte? En dat er meestal een hele zoektocht aan vooraf gaat om tot de juiste diagnose te komen? Dankzij het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) hoeven gezinnen, die te maken krijgen met een zeldzame ziekte, hun eenzame strijd niet alleen te voeren. Wij brengen namelijk geld bij elkaar voor onderzoek en hulpmiddelen. Geld waarmee bijvoorbeeld het Expertisecentrum ENCORE, verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, een nieuw en zeer innovatief stamcelproject kon starten. Want als onderzoekers begrijpen hoe een stoornis als het ontstaat, kunnen ze effectieve behandelmethoden en medicatie ontwikkelen.

Naast het steunen van wetenschappelijk onderzoek, wil het ZZF gezinnen, die te maken hebben met een zeldzame ziekte,  graag extra aandacht geven in de vorm van ontspanning en plezier. Met behulp van donaties organiseren we jaarlijks verschillende familie-evenementen en vakantieweken, waarbij ouders hun ervaringen kunnen uitwisselen met lotgenoten en kinderen even vergeten dat ze ziek zijn.

Het Zeldzame Ziekten Fonds heeft nog 5 startnummers voor de 10 Engelse Mijl. Wilt u het ZZF hardloopteam steunen door shirtsponsor te worden, zelf mee te lopen of een donatie te doen? Mail dan naar ilse@zzf.nl of maak een bedrag over op http://www.geef.nl/actie/de-dam-tot-damloop-2012

 

Run2Day140x56