Nieuws /

Duizenden kinderen in actie

Tijdens de Dam tot Damloop is er ieder jaar ook een Mini Dam tot Damloop voor de jonge hardlopers. In Zaandam staan naar verwachting 3.500 kinderen aan de start. In Amsterdam-Noord in het Molenwijkpark wordt er voor zo’n 1.000 kinderen een Mini Dam tot Damloop gehouden. Kinderen van 4 t/m 13 jaar kunnen meedoen aan afstanden die passen bij hun leeftijd. Inschrijven is mogelijk t/m maandag 4 september (de maandag na de zomervakantie). 

Zaandam
Het spektakel van de Mini Dam tot Damlopen begint al in de startvakken, hier wordt namelijk een speciale warming-up gegeven. Daarna volgt een parcours van 0,6 – 1,2 of 2,2 km vanaf de Burcht door het centrum van Zaandam naar de finish op de Peperstraat. Later op de dag eindigen hier ook tienduizenden deelnemers van de grote Dam tot Damloop. De kinderen krijgen bij de finish naast de medaille een tasje met diverse cadeautjes. Na afloop van de Mini Dam tot Damloop in Zaandam vindt een groot kinderfeest plaats op de Burcht! Hier zijn leuke sport- en spelactiviteiten. Speel levend tafelvoetbal, leef je uit op de stormbaan en geniet van leuke optredens. Dit feest mag je niet missen!

Molenwijk
In Amsterdam-Noord kunnen de kinderen ook meedoen aan een van de Mini Dam tot Damlopen. De afdeling Sport van het Stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert deze Mini Dam tot Damloop voor de scholen uit de omgeving. Ook in de Molenwijk start om 9.00 uur een spectaculaire warming-up, dit gebeurt op het schoolplein in de Molenwijk. Hier kunnen de kinderen kiezen uit 1,0 – 1,8 of 2,6 km, afhankelijk van de leeftijd. De finish is in het Molenwijkpark, waar ook hier de kinderen een welverdiende medaille krijgen met een presentje van het stadsdeel. In het park worden daarna diverse festiviteiten georganiseerd.

Mini Dam tot Damloop clinics
Ter voorbereiding op de Mini Dam tot Damlopen worden er in samenwerking met AV Zaanland en Sportbedrijf Zaanstad diverse clinics georganiseerd in Zaandam. In Amsterdam-Noord wordt er samen met AV Atos een clinic georganiseerd. De kinderen kunnen zich goed voorbereiden op de Mini Dam tot Damloop. (data nog toevoegen als Zaanstad gereageerd heeft)

Inschrijven
Heb jij je nog niet ingeschreven voor een van de Mini Dam tot Damlopen? Doe dit dan snel, de zomervakantie komt eraan en het is zonde als de inschrijvingstermijn wordt gemist. Deze sluit namelijk op maandag 4 september, de dag dat de kinderen weer naar school gaan.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief