Start & Finish

Start
5EM_2016-LR2De start van de Damloop by night 5 Engelse Mijl vindt plaats op de Vermiljoenweg in Zaandam (nabij het Dam tot Dam Park). De start vindt plaats in negen startgroepen tussen 19.30 tot 20.50 uur, waarbij de wedstrijdlopers als eerste van start mogen gaan. Bij de recreatieloop worden de startvakken op verwachte eindtijd ingedeeld. Let op! Het is verplicht om te starten in het startvak waarin je bent ingedeeld.

Alle deelnemers in de startvakken van de recreatieloop lopen in hun ASICS Damloop by night Runningshirt. Elk startvak is vanaf 25 minuten voor de starttijd geopend. Op borden bij de toegangsfuiken is duidelijk met kleuren en nummers aangegeven welke startnummers tot het betreffende vak behoren.

Starttijden
Dit zijn de voorlopige starttijden voor de editie 2017.

Categorie Starttijd Startvak Kleur
Wedstrijd 19.30 uur 1 Blauw
Recreatie Businessloop 1 19.30 uur 1 Blauw
Recreatie Businessloop 2 19.40 uur 2 Rood
Recreatie Goede Doelen + Le Champion leden 1 19.50 uur 3 Green
Recreatieloop individueel 1 + Le Champion leden 2 20.00 uur 4 Geel
Recreatieloop individueel 2 20.10 uur 5 Paars
Recreatieloop individueel 3 20.20 uur 6 Wit
Recreatieloop individueel 4 20.30 uur 7 Zwart
Recreatieloop individueel 5 20.40 uur 8 Oranje
Recreatieloop individueel 6 20.50 uur 9 Roze


Finish

De finish vindt plaats op de H. Gerhardstraat (nabij het Dam tot Dam Park). Je kunt over de gehele breedte van de weg finishen. Door de chip wordt jouw eindtijd geregistreerd bij het passeren van de aanwezige matten. Achter de finish ontvangen de deelnemers een medaille, een Sultana en een flesje Isostar. Ook kun je hier water drinken. Hierna verlaat je het finishgebied, waarna je jouw kleding kunt ophalen.

Afterparty in het Dam tot Dam Park
Het Dam tot Dam Park in het Burgemeester in ’t Veldpark is het Meetingpoint na afloop van het evenement. Het park is een uitstekende plek voor supporters, om deelnemers na afloop te ontmoeten. Je vermijdt hier de drukte direct na de finish en kan genieten van het uitgebreide entertainmentprogramma en cateringfaciliteiten. Het park ligt in het verlengde van het kledinguitgiftegebied en wordt ook voor supporters vanaf de finish duidelijk aangegeven. De goede doelen met een GOLD, SILVER en BRONZE Club Card en de goede doelen met meer dan vijf teams kunnen hun lopers opvangen in de Charity Zone in het Dam tot Dam Park.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief