Bereikbaarheid zondag

Trein

Reis met 20% korting
De start ligt op minder dan 400 meter van station Amsterdam Centraal. Je kunt gebruikmaken van het speciale Damloop Retour, waarmee je vanaf elk station in Nederland met 20% korting naar Amsterdam of Zaandam reist.

Goed voorbereid op pad
In het weekend wordt er regelmatig gewerkt aan het spoor dat van invloed kan zijn op je treinreis. Vanaf 10 dagen voor vertrek is de NS Reisplanner bijgewerkt en zie je precies wat dit mogelijk voor jouw reis betekent. Kijk kort voor vertrek nogmaals voor de meest actuele informatie. Onderweg kijk je op de planner op m.ns.nl of download de gratis Reisplanner Xtra app

Let op! We verwachten een groot aantal deelnemers en toeschouwers. Houd daarom rekening met extra drukte tijdens jouw reis naar één van de Dam tot Dam evenementen.

Op zondag 17 september raden we je af om jouw fiets mee te nemen in de treinen naar de Dam tot Dam evenementen (Amsterdam-Zaandam). Vanwege de verwachte zeer grote drukte in deze treinen zal er voor  fietsen nauwelijks tot geen ruimte zijn.

Geldig vervoerbewijs
Vergeet verder niet om je OV-chipkaart mee te nemen met voldoende saldo. Nog geen OV-chipkaart? Je kunt een persoonlijke ov-chipkaart aanschaffen via NS.nl/ovchipkaart of op het station een anonieme OV-chipkaart kopen.

Vanwege het enorme aantal deelnemers wordt aanbevolen met het openbaar vervoer naar de Dam tot Damloop te reizen. Reis je toch met de auto, dan moet je rekening houden met files en een zeer beperkt aantal (betaalde) parkeerplaatsen. In dit geval kun je het beste gebruik maken van de onderstaande P+R-locaties (of een P+R bij jou in de buurt), waarvandaan je op de trein kunt overstappen naar NS-station Zaandam en Amsterdam CS.

Parkeren

1. P+R Industrieterrein Hoogtij (Kleine Steng, 1551 ND Westzaan)
Parkeer op deze locatie en vermijd de verkeersdrukte in Zaandam. Vanaf deze locatie rijden pendelbussen naar het Dam tot Dam Park en naar de start van de 10 Engelse Mijl in Amsterdam.

  • Vanaf de A7 ga je voor Zaandam de A8 op richting Amsterdam. Neem op de A8 afrit 1 (Oostzaan/Zaandam-Zuid). Volg vanaf hier de borden Zaandam-Zuid en vervolgens de borden Hoogtij;
  • Vanaf de N203 en N246 volg je de N246 richting Westzaan en vervolgens de borden Westzaan-Zuid. Je komt dan rechtstreeks uit bij Hoogtij;
  • Vanaf de A9 neem je bij de Wijkertunnel afrit 8 (Beverwijk/Bazaar/Zaanstad). Vervolgens de N246 volgen. Als je bij Buitenhuizen richting Zaandam/Westzaan-Zuid aanhoudt, kom je rechtstreeks uit bij Hoogtij.

2. P+R ArenA (circa 500 plaatsen, plus 6.000 overige p-plaatsen, geschikt als je uit het Zuiden, Zuidwesten en Oosten van Nederland komt).

  • Vanaf de A9/A2 neem je afslag Ouderkerk, volg de borden P1 en vervolgens P+R (ingang is rechts).

3. P+R Amsterdam Sloterdijk (circa 250 plaatsen, geschikt als je uit het Westen van Nederland komt).

  • Vanaf ringweg Amsterdam A10 neem je afslag S102 (Basisweg).

Zowel bij P+R Amsterdam Sloterdijk als bij P+R ArenA kun je gebruik maken van het P+R parkeren. Het P+R parkeertarief in de weekenden bedraagt € 1,00 per voertuig per 24 uur. Je koopt vervolgens op locatie de voordelige P+R GVB-kaarten (maximaal 5) waarmee je met bus, tram en metro van GVB kunt reizen. Klik hier voor meer informatie over P+R locaties in Amsterdam.

Op www.amsterdam.nl vind je meer informatie over de bereikbaarheid van Amsterdam. Voor overig advies kijk je op www.anwb.nl.

Parkeren centrum Amsterdam
Mocht je de auto dicht bij de start in Amsterdam willen parkeren, dan kan gebruik gemaakt worden van Parking Centrum Oosterdok. Deze parkeergarage is met 1.355 plaatsen de grootste in de binnenstad van Amsterdam, er is dus altijd voldoende plaats. De parkeergarage is bovendien goed bereikbaar via de Piet Hein Tunnel en de onderdoorgang bij Amsterdam CS.

Vanaf minimaal 5 en maximaal 24 uur kost parkeren slechts € 13,00, dit is het goedkoopste tarief in de binnenstad van Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.parkingcentrumoosterdok.nl.

Parkeren centrum Zaandam
Klik hier voor meer informatie over het gebruik van parkeergarages en parkeerterreinen in Zaandam. Het parkeerterrein De Burcht is tijdens de Dam tot Damloop niet beschikbaar.

Pendelbussen

Zowel vóór als na de loop kunnen deelnemers én supporters gratis gebruik maken van de pendelbussen. Er zijn de volgende mogelijkheden:

Vanaf P+R Hoogtij in Zaandam (Kleine Steng, 1551 ND Westzaan)

  • Van 9.00 tot 16.00 uur naar het Dam tot Dam Park in Zaandam (reisduur 12 tot 15 minuten);
  • Van 9.00 tot 14.00 uur naar Amsterdam CS (start 10 Engelse Mijl) (reisduur 25 tot 30 minuten).

Vanaf Dam tot Dam Park in Zaandam (Schepenlaan, 1503 HN Zaandam)

  • Van 9.00 tot 18.30 uur naar Amsterdam CS (start 10 Engelse Mijl) (reisduur 20 tot 25 minuten, vermelding op de bus: Amsterdam);
  • Van 12.00 tot 18.30 uur naar NS-station Zaandam (reisduur 10 tot 12 minuten) + P+R Hoogtij Zaandam (reisduur 15 tot 20 minuten) (vermelding op de bus: Zaandam).

Vanaf Amsterdam CS (op nieuwe Kiss & Ride lus aan de westkant van IJhal Amsterdam CS)

  • Van 9.00 tot 16.00 uur naar het Dam tot Dam Park in Zaandam (reisduur 20 tot 25 minuten).

Hoewel er veel bussen worden ingezet, kan het soms even duren voor er lege bussen arriveren. Wij vragen je bij het instappen rustig te wachten en niet voor te dringen.

Touringcars

Organiseer je zelf een busreis naar de Damloop by night? Stuur dan een e-mail naar info@lechampion.nl. Je ontvangt dan drie dagen voor het evenement per e-mail alle informatie, die je nodig hebt om bij het evenement te komen en eventueel te parkeren.

Zaanboot

Varend naar Amsterdam of Zaandam
Op zondag 17 september wordt om het uur met twee historische IJ-veren tussen het Zaantheater in Zaandam en Amsterdam CS gevaren. Voetgangers en fietsers kunnen hier gebruik van maken. De reis duurt ongeveer een uur en kost per enkele reis € 3,00 per persoon (kinderen tot en met 12 jaar en fietsen gratis). Klik hier voor meer informatie.

Fiets

Amsterdam
Kom je op de fiets naar de start van de Dam tot Damloop, dan kun je deze stallen bij  Amsterdam Centraal Station. Het Centraal Station telt in totaal 6.587 gratis parkeerplaatsen. Daarnaast zijn er bewaakte betaalde fietsenstallingen aan de oost- en westkant aan de centrumzijde van Amsterdam Centraal Station. Amsterdam Centraal Station heeft speciaal voor fietsers een verwijssysteem ontwikkeld. Borden maken je attent op de parkeerplekken, de afstand van het rek tot het stationsgebouw en de regels. Zie ook de website van Amsterdam Centraal voor meer informatie.

Zaandam
Kom je op de fiets naar de finish in Zaandam of het Dam tot Dam Park, dan kun je deze stallen in de fietsenstalling bij het Dam tot Dam Park. De capaciteit is hier echter beperkt. Je kunt je fiets ook stallen in één van de bijna 4.100 fietsparkeerplekken in het centrum van Zaandam. Een overzicht van deze fietsenstallingen vind je hier.

Wandel terug

In plaats van de pendelbus kun je ook wandelend vanaf de finish via de Gedempte Gracht, de gezellige winkelstraat, terug naar NS-station Zaandam.

Ophalen deelnemers in Zaandam

De beste locatie om deelnemers op te halen is Westerwatering aan de westkant van NS-station Zaandam. Dit is door de deelnemers lopend goed te bereiken of met de pendelbus vanaf het Dam tot Dam Park. Het ophalen van deelnemers in het centrum in Zaandam wordt sterk afgeraden.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief