Bereikbaarheid zaterdag

Trein

Reis met 20% korting
De start is op loopafstand van NS-station Zaandam. De looproute tussen NS-station en de start wordt aangegeven. Je kunt gebruikmaken van het speciale Damloop Retour, waarmee je vanaf elk station in Nederland met 20% korting naar Amsterdam of Zaandam reist.

In het weekend wordt er regelmatig gewerkt aan het spoor dat van invloed kan zijn op je treinreis. Vanaf 10 dagen voor vertrek is de NS Reisplanner bijgewerkt en zie je precies wat dit mogelijk voor jouw reis betekent. Kijk kort voor vertrek nogmaals voor de meest actuele informatie. Onderweg kijk je op de planner op m.ns.nl of download de gratis Reisplanner Xtra app.

Let op! Niet alle stations in Nederland zijn laat in de avond nog bereikbaar per trein. Houd daarom goed in de gaten welke trein je naar huis moet nemen om nog thuis te komen.

Geldig vervoerbewijs
Vergeet verder niet om je OV-chipkaart mee te nemen met voldoende saldo. Nog geen OV-chipkaart? Je kunt een persoonlijke ov-chipkaart aanschaffen via NS.nl/ovchipkaart of op het station een anonieme OV-chipkaart kopen.

Parkeren
Vanwege het enorme aantal deelnemers wordt aanbevolen met het openbaar vervoer naar de Damloop by night te reizen. Reis je toch met de auto, dan moet je rekening houden met drukte op de weg en een zeer beperkt aantal (betaalde) parkeerplaatsen. In dit geval kun je het beste gebruik maken van onderstaande P+R-locatie, waarvandaan je op de gratis pendelbus kunt overstappen naar het Dam tot Dam Park. Je kunt ook gebruik maken van een P+R bij jou in de buurt, waarvandaan je op de trein kunt overstappen naar NS-station Zaandam.

P+R Industrieterrein Hoogtij (Kleine Steng, 1551 ND Westzaan)
Parkeer op deze locatie en vermijdt de verkeersdrukte in Zaandam. Vanaf deze locatie rijden pendelbussen naar het Dam tot Dam Park vlakbij de start van de Damloop by night.

  • Vanaf de A7 ga je voor Zaandam de A8 op richting Amsterdam. Neem op de A8 afrit 1 (Oostzaan/Zaandam-Zuid). Volg vanaf hier de borden Zaandam-Zuid en vervolgens de borden Hoogtij;
  • Vanaf de N203 en N246 volg je de N246 richting Westzaan en vervolgens de borden Westzaan-Zuid. Je komt dan rechtstreeks uit bij Hoogtij;
  • Vanaf de A9 neem je bij de Wijkertunnel afrit 8 (Beverwijk/Bazaar/Zaanstad). Vervolgens de N246 volgen. Als je bij Buitenhuizen richting Zaandam/Westzaan-Zuid aanhoudt, kom je rechtstreeks uit bij Hoogtij.

Parkeren centrum Zaandam
Klik hier voor meer informatie over het gebruik van parkeergarages en parkeerterreinen in Zaandam. Het parkeerterrein De Burcht is tijdens de Damloop by night en de Dam tot Damloop niet beschikbaar.

Pendelbussen
Zowel vóór als na de loop kunnen deelnemers én supporters gratis gebruik maken van de pendelbussen. Er zijn de volgende mogelijkheden:

Vanaf P+R Hoogtij in Zaandam (Kleine Steng, 1551 ND Westzaan)

  • Van 18.00 tot 20.30 uur naar het Dam tot Dam Park in Zaandam (reisduur 12 tot 15 minuten)

Vanaf Dam tot Dam Park in Zaandam (Schepenlaan, 1503 HN Zaandam)

  • Van 20.00 tot 23.15 uur naar NS-station Zaandam (reisduur 10 tot 12 minuten) + P+R Hoogtij Zaandam (reisduur 15 tot 20 minuten)

Hoewel er veel bussen worden ingezet, kan het soms even duren voor er lege bussen arriveren. Wij vragen je bij het instappen rustig te wachten en niet voor te dringen.

Touringcars
Organiseer je zelf een busreis naar de Damloop by night? Stuur dan een e-mail naar info@lechampion.nl. Je ontvangt dan drie dagen voor het evenement per e-mail alle informatie, die je nodig hebt om bij het evenement te komen en eventueel te parkeren.

Fiets
Kom je op de fiets naar de Damloop by night, dan kun je deze stallen in de fietsenstalling bij het Dam tot Dam Park. De capaciteit is hier echter beperkt. Je kunt je fiets ook stallen in één van de bijna 4.100 fietsparkeerplekken in het centrum van Zaandam. Een overzicht van deze fietsenstallingen vind je hier.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief