Auto

Vanwege het enorme aantal deelnemers worden alle deelnemers aanbevolen met het openbaar vervoer naar de Dam tot Damloop te reizen. Reis je toch met de auto, dan moet je rekening houden met files en een zeer beperkt aantal (betaalde) parkeerplaatsen. In dit geval kun je het beste gebruik maken van de onderstaande P+R-locaties (of een P+R bij jou in de buurt), waarvandaan je op de trein kunt overstappen naar NS-station Zaandam en Amsterdam CS.

1. P+R Industrieterrein Hoog Tij (Kleine Steng, 1551 ND Westzaan) NIEUW!
Parkeer op deze locatie en vermijdt de verkeersdrukte in Zaandam. Vanaf deze locatie rijden pendelbussen naar het Dam tot Dam Park, waar je eventueel kunt overstappen op de pendelbus naar de start van de 10 Engelse Mijl in Amsterdam.

– Vanaf de A7 ga je voor Zaandam de A8 op richting Amsterdam. Neem op de A8 afrit 1 (Oostzaan/Zaandam-Zuid). Volg vanaf hier de borden Zaandam-Zuid en vervolgens de borden Hoog Tij;
– Vanaf de N203 en N246 volg je de N246 richting Westzaan en vervolgens de borden Westzaan-Zuid. Je komt dan rechtstreeks uit in Hoog Tij;
– Vanaf de A9 neem je bij de Wijkertunnel afrit 8 (Beverwijk/Bazaar/Zaanstad). Vervolgens de N246 volgen. Als je bij Buitenhuizen richting Zaandam/Westzaan-Zuid aanhoudt, kom je rechtstreeks uit in Hoog Tij.

2. P+R ArenA (circa 500 plaatsen, plus 6.000 overige p-plaatsen, geschikt als je uit het Zuiden, Zuidwesten en Oosten van Nederland komt).

– Vanaf de A9/A2 neem je afslag Ouderkerk, volg de borden P1 en vervolgens P+R (ingang is rechts).

3. P+R Amsterdam Sloterdijk (circa 250 plaatsen, geschikt als je uit het Westen van Nederland komt).

– Vanaf ringweg Amsterdam A10 neem je afslag S102 (Basisweg).

Zowel bij P+R Amsterdam Sloterdijk als bij P+R ArenA kun je gebruik maken van het P+R parkeren. Het P+R parkeertarief bedraagt € 8,00 per dag (inclusief maximaal vijf openbaar vervoer kaartjes naar Amsterdam CS).

Op www.amsterdam.nl vind je meer informatie over de bereikbaarheid van Amsterdam. Voor overig advies kijk je op www.anwb.nl.

Parkeren centrum Amsterdam
Mocht je de auto dicht bij de start in Amsterdam willen parkeren, dan kan gebruik gemaakt worden van Parking Centrum Oosterdok. Deze parkeergarage is met 1.355 plaatsen de grootste en goedkoopste parking in de binnenstad van Amsterdam. Het maximale tarief is € 10,00 voor 24 uur parkeren. Kijk voor meer informatie op www.parkingcentrumoosterdok.nl.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief