Nieuws /

5 redenen waarom het geweldig is om mee te lopen met de Damloop by night!

De Damloop by night is “het kleine broertje” van de grote, bekende Dam tot Damloop. Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de Dam tot Damloop werd in 2014 de 4 Engelse Mijl Damloop verplaatst naar de zaterdagavond. En daarmee was een nieuw, succesvol onderdeel geboren: de Damloop by night. Door de korte afstand naar de zaterdag te verplaatsen, konden er 10.000 extra deelnemers meedoen. Dankzij alle acts en lichtjes langs het parcours was de sfeer en entourage bij deze avondeditie compleet anders dan tijdens de traditionele 10 Engelse Mijl. Na de succesvolle eerste editie wordt besloten om de Damloop by night definitief aan het programma van het Dam tot Dam Weekend toe te voegen. Een jaar later wordt de afstand wel aangepast naar 5 Engelse Mijl (8 km), om zo de start en finish meer te verbinden met het feest in het Dam tot Dam Park. We geven je 5 redenen waarom het geweldig is om mee te lopen met deze “Fun Run”!

01. Je bent al gewend om ’s avonds hard te lopen

De meeste hardlopers trainen ’s avonds na of net voor het eten. Overdag werken om dan ’s avonds lekker stoom af te blazen met een rondje. Elke hardloper kent dat heerlijke gevoel om de veters weer te strikken om op pad te gaan na een lange werkdag! Dus je lichaam is het al gewend om in de avond te lopen 🙂 

02. Al die lichtjes!

Al die lampjes, al die lichtjes. Dat is toch super kicken! Niet alleen langs het parcours zie je overal geweldige lichten, maar ook ontzettend veel deelnemers lopen die 8 kilometer van de Damloop by night in de meest geweldige outfits. We dagen je dan ook uit om zo “licht” mogelijk aan de start te komen! 

03. Lopen met zijn allen in het donker is gezellig!

Gezellig! Het meest Nederlandse woord van allemaal! En de Damloop by night is meer dan gezellig! Elke deelnemer loopt met een mooie glimlach dwars door Zaandam. De saamhorigheid en daarmee de gezelligheid is groot onder de duizenden deelnemers. Je start in het schemerlicht en gaandeweg wordt het donker om je heen terwijl je aan het lopen bent! 

04. Prachtige mooie tussenafstand!

De 8 kilometer. Net geen 10, maar zeker ook geen 5 kilometer. Een prachtig mooie tussenafstand voor lopers die de next step willen maken. Maar ook een haalbaar doel voor mensen die af en toe hardlopen. Al zeggen we het zelf. 

05. Fantastische warming-up voor de “echte” Dam tot Damloop

Iedere hardloper in Nederland wil meelopen met de Dam tot Damloop en die unieke sfeer proeven die er tijdens de Damloop heerst. 45.000 deelnemers die 16 kilometer tussen Amsterdam en Zaandam overbruggen. Maar die 16 kilometer is voor sommigen nét iets te ver. Dan is de Damloop by night een geweldige warming-up om toch dat gevoel mee te kunnen maken. Elk jaar doen er meer en meer deelnemers mee en die maken vaak het jaar erop de overstap naar de 16 kilometer van de Dam tot Damloop op de zondag! Ben jij de volgende?

 

 

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief